Коли приїде маршрутка: відтепер львів'яни дізнаються про це через телефон

фото з сайту Чернівецький Промінь

фото з сайту Чернівецький Промінь

Транспорт та інфраструктура
04 травня 2017 16:52

Львів'яни через смартфон або звичайний телефон можуть дізнаватися, коли прибуде громадський транспорт на конкретну зупинку.

На львівських зупинках громадського транспорту продовжують встановлюють додаткові знаки, за допомогою яких можна дізнаватися, коли приїде маршрутка, тролейбус чи трамвай. На знаках є інформація про назву зупинки, її індивідуальний код та номер для відправлення sms-повідомлення.

Коли приїде маршрутка: відтепер львів'яни дізнаються про це через телефон фото

Як зазначив у коментарі для Tvoemisto.tv начальник відділу "Інститут стійких транспортних систем" ЛКП "Львівавтодор" Ігор Могила, спершу такі знаки встановлюють у Сихівському та Залізничному районах. До кінця 2017-го року таблички мають з’явитися на кожній зупинці Львова.


Варіант 1: через SMS-повідомлення


На таблиці є код зупинки. Написавши повідомлення з цим кодом на номер 2214, у відповідь прийде SMS з часом прибуття транспорту. Скористатися послугою можна з будь-якого мобільного телефону. SMS-відповідь приходить упродовж кількох секунд. Вартість sms від відправника – відповідно до тарифів мобільного оператора. Відповідь приходитиме безкоштовно.

Коли приїде маршрутка: відтепер львів'яни дізнаються про це через телефон фото 1

фото: аlex-shutyuk.livejournal.com


Варіант 2: через браузер на смартфоні


Щоб скористатися цим варіантом, потрібно мати смартфон та підключення до інтернету. Увівши посилання та індивідуальний код зупинки, можна переглянути, за скільки часу прибуде маршрутка, тролейбус чи трамвай. Клікнувши "на мапі", можна дізнатися, де саме зараз перебуває потрібний транспорт.

Коли приїде маршрутка: відтепер львів'яни дізнаються про це через телефон фото 2

Додамо, раніше на зупинках клеїли спеціальні наліпки з QR- кодами та індивідуальними номерами. На кожну зупинку громадського транспорту таких наліпок виготовили по дві. Проте їх часто зривали. Подекуди, за словами Ігоря Могили, це робили самі двірники, сприймаючи за рекламу. Відтак, на засіданні міської комісії із безпеки руху ініціаторам проекту дозволили інтегрувати цю інформацію у дорожні знаки. 

Дивись ще:

Будь в курсі: на День міста в центрі Львова перекриють рух транспорту і обмежать паркування

Як саме: у Львові змінено правила парковки

На замітку водіям: львівські платні паркінги міняють графік роботи

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах