Доведеться платити: у Львові "зайців" ловитимуть з відеореєстраторами

фото з сайту Львов - В городе

фото з сайту Львов - В городе

Транспорт та інфраструктура
05 липня 2017 17:56

Тепер, аби фіксувати порушення пасажирів електротранспорту, львівські контролери використовують відеореєстратори, розповів "Львівській газеті" речник ЛКП "Львівелектротранс" Іван Бондар.

За його словами, деякі контролери вже мають при собі відеореєстратор, який фіксує порушення людей, що ігнорують оплату та їздять без квитків. У разі виникнення конфлікту між таким пасажиром та контролером пристрій слугуватиме як доказ для поліції того, що пасажир здійснив порушення.

"Чесна оплата за проїзд у електротранспорті – запорука якості перевезення, але не всі люди це розуміють. Деякі, наприклад, кажуть, що не встигли купити квиток або тільки збиралися. А деякі взагалі відмовляються його купувати чи сплачувати штраф. Тож такі порушення фіксують на відеореєстратор: пасажир, якого упіймали без квитка, бачить пристрій у контролера на одязі і розуміє, що розмова з ним записується." – пояснює Іван Бондар.

У "Львівелектротрансі" кажуть, що таким способом не залякують пасажирів, а лише пробуджують їхню совість. Адже через безоплатний проїзд пасажирів підприємство зазнає фінансових збитків.

Всього таких відеокамер у "Львівелектротрансі" поки є 3: вартість однієї приблизно 700 грн.

До того ж, окрім відеореєстраторів, слідкувати за порядком у львівському електротранспорті контролерам вже майже 2 місяці допомагають  представники ГО "Патріоти". І за цей час дохід із продажу квитків значно збільшився.

"Якщо рівняти дохід за червень-2016 та 2017, то цього червня він більший на 15%. І місячних абонементів на проїзд також продано більше – на цілих 40%. Тож сподіваємось, що і відеореєстратори пробудять свідомість пасажирів і квитки на проїзд купуватимуть усі", – каже Бондар.

Оновлений контроль у трамваях та тролейбусах працює з ранку та до пізнього вечора.

Додамо, зараз у "Львівелектротрансі" розмірковують й над оснащенням трамваїв та тролейбусів камерами спостереження, які б зробили електротранспорт більш безпечним.

"Такі відеокамери запобігатимуть випадкам злодійства, яке часто трапляється у транспорті: пасажири відчуватимуть себе в безпеці. До того ж, камери здійснюватимуть контроль разом із контролерами. Але поки це лише ідея", – зазначає Іван Бондар.

Дивись ще:

Спроба за спробою: чому до "Львівобленерго" не додзвонитись 

Фотофакт: у центрі Львова маршрутка в’їхала в припарковані авто 

Готуй свічки: де у Львові та Винниках 7-17 липня вимикатимуть світло 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах