Дізнайся де: на одній з львівських вулиць облаштують тролейбусні зупинки

фото з сайту Личаківська районна організація ТЧХ м. Львова - uCoz

фото з сайту Личаківська районна організація ТЧХ м. Львова - uCoz

Транспорт та інфраструктура
03 серпня 2017 09:27

На непарній стороні вул. Наукової у Львові облаштують зупинки тролейбуса. Для цього тролейбусну лінію перенесуть у смугу-дублер, щоб об’єднати тролейбусні зупинки з автобусними, а "кишені" на цих зупинках ліквідують. Відповідне рішення у середу, 2 серпня, ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Зазначимо, що зараз у смузі-дублері діють автобусні зупинки, натомість тролейбус курсує по основній частині вул. Наукової. Відтак, пасажири не можуть на одній зупинці чекати на різні види громадського транспорту.

Як розповів керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП "Інститут просторового розвитку" Ігор Могила, рішення про перенесення тролейбусної лінії на смугу-дублер на непарній стороні вул. Наукової будо ухвалене ще понад два роки тому. Однак тоді лінію не перенесли через те, що тролейбуси не змогли б заїхати в кишені, у які зараз заїжджають маршрутки.

Відтак, комісія з безпеки руху вирішила ліквідувати кишені, облаштувати посадкові платформи з тактильною плиткою та доріжки до них, щоб пасажирам було зручно потрапляти на зупинки.

Загалом облаштують дві такі зупинки – біля магазину "Нептун" та біля магазину "1001 дрібниця".

Дізнайся де: на одній з львівських вулиць облаштують тролейбусні зупинки фотоСхема облаштування зупинки біля магазину "Нептун" (клікніть для збільшення)

 

Дізнайся де: на одній з львівських вулиць облаштують тролейбусні зупинки фото 1

Схема облаштування зупинки біля магазину "1001 дрібниця" (клікніть для збільшення)

Як наголосив депутат Львівської міськради Андрій Шевців, який ініціював облаштування зупинок, така схема руху тролейбусів буде більш безпечною для пасажирів, адже дозволить їм виходити з тролейбуса одразу на тротуар і не переходити через додаткову смугу.

Зазначимо, що по вул. Науковій, яка входить до " Розумного мікрорайону", проходять маршрути тролейбусів №2 (Університет – Наукова) та №20 (Університет – Автовокзал), а також автобусів №7, 10, 14, 23, 25, 27, 32, 44, 45, 51.

Джерело: zaxid.net.

Дивись ще:

Будь в курсі: де протягом тижня у Львові та Винниках не буде світла 

Покусав дитину: львівський суд конфіскував вже другу собаку у безвідповідальних господарів 

Вибирали самотніх: у Львові затримали бандитів, які викрадали людей, щоб заволодіти житлом 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах