Переваги та недоліки: Львів опинився у лідерах рейтингу комфортних міст України

Новина - Транспорт та інфраструктура - Переваги та недоліки: Львів опинився у лідерах рейтингу комфортних міст України

Новина - Транспорт та інфраструктура - Переваги та недоліки: Львів опинився у лідерах рейтингу комфортних міст України

Транспорт та інфраструктура
10 серпня 2017 17:40

У рейтингу комфортності українських міст, який склав "Фокус" за даними відкритих джерел, Львів займає друге місце в Україні. 

Рейтинг визначався на підставі кількох факторів: економічне благополуччя, задоволення станом комунального господарства, безпека життя та екологічна обстановка, а також можливість і готовність городян відвідувати інші країни.

Перше місце в рейтингу зайняв Київ (60 балів зі 100 можливих), друге - Львів (58,7 балів), третє - Луцьк (57,7 балів). Серед переваг Львова названі: низький рівень злочинності; розвинена інфраструктура; легкість знайти роботу. Серед недоліків - дороге житло, невисокі зарплати, дефіцит парковок, затори в центрі міста. Також відзначено, що для жителів України Львів в останні роки став туристичною Меккою. Завдяки дбайливому ставлення до історичного середовища, сприянню міської влади та винахідливості місцевих підприємців туристичний сезон у Львові не закінчується ніколи. У місті щорічно проводиться більше сотні фестивалів, діють десятки музеїв, відкриваються нові атмосферні заклади громадського харчування. Згідно зі звітом Управління туризму Львівської міськради, Львів у 2016 році прийняв 2,6 млн туристів.

Ще один напрямок розвитку міста - IT-індустрія. За даними дослідження Lviv IT Research, в 2016 році її оборот досяг 14,4% від валового регіонального продукту Львова. Тут базуються майже дві сотні IT-компаній, в яких працює близько 6% працюючого населення міста. Середня зарплата фахівця досягає $ 1,7 тис. (близько 45 тис. грн). 43% послуг міськадміністрації переведені в онлайн, реалізується концепція Smart city.

Ще одна сильна сторона Львів - зручне транспортне сполучення. Через місто проходить 7 міжнародних трас, з ж/д вокзалу відправляються потяги в 36 пунктів призначення. За кількістю авіасполучень Львів Займає друге місце після Києва.

Зворотною стороною туристичної популярності і транспортної доступності Львова стає висока вартість житла, натовпу і шум на вулицях, незручності для автомобілістів і т. п. Влітку Львів'яни потерпають через відсутність в межах міста і околицях водойм з організованим пляжем. Але головною проблемою міста залишається сміттєва криза.

В цілому, відповідно до рейтингу, виявилося, що в Україні немає ідеального міста для життя. Навіть Київ з його найкращим результатом набрав лише 60 балів зі 100 можливих.

Дивись ще:

Цікава вакансія: львівська психіатрична лікарня оголосила конкурс на посаду головного лікаря 

Біс в ребро: пенсіонер пограбував та намагався згвалтувати жінку 

Дивись програму: як відзначатимуть День незалежності у Львові 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах