Стане зручніше: у Львові перед університетом Франка облаштують підземний паркінг

фото з сайту logos-ukraine.com.ua

фото з сайту logos-ukraine.com.ua

Транспорт та інфраструктура
11 серпня 2017 11:35

У центральній частині Львова можуть з’явитися два підземні паркінги – на площі перед пам’ятником Іванові Франкові та на площі Петрушевича. Наразі у мерії працюють над відведенням ділянок та затвердженням детального плану, опісля – шукатимуть інвесторів, йшлося на засіданні громадської ради при управлінні транспорту та зв’язку ЛМР.

Так, паркінг на площі перед пам’ятником Іванові Франкові мають розмістити, не зачіпаючи території парку. Як зазначив керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП "Лвьвівавтодор" Павло Сирватка, замовником будівництва буде ЛКП "Зелений Львів".

"Як на вулиці Університетській, так і на площі Петрушевича, при будівництві паркінгу зверху залишиться мінімальна потрібна територія для проїзду. На Університетській зараз іде мова про пожежний проїзд з можливістю пропуску транспорту, а на Петрушевича всі парковки, які там є, мають зліквідуватися, там буде сквер і громадський простір", – зазначив він.

Наразі у Львівській міськраді триває документальне оформлення будівництва цих підземних паркінгів, опісля зможуть оголосити конкурс на пошук інвесторів.

Окрім цього, нині оцінюють можливість зведення паркінгу на площі Двірцевій біля залізничного вокзалу, яку мали б ремонтувати наступного року. Втім через значну кількість старих комунікацій там цю ідею можуть відкинути. Ще одним потенційним місцем під парковку є територія позаду готелю Жорж. Втім, наразі, в мерії немає розрахунків, чи паркінг там не спричинить ще більшого скупчення автівок в центрі міста.

Як повідомив в.о. керівника управління транспорту та зв’язку ЛМР Олег Партика, на сьогодні у Львові є 116 паркувальних майданчиків на майже 3 тисячі паркомісць (серед них службові та туристичні).

У місті працюють 84 оператори, з якими укладено договори. Від початку року за оренду землі під парковками транспортне управління зібрало 3,2 млн грн при річному плані у 4,6 млн грн. 

Джерело: zik.ua

Дивись ще:

Візуалізація: у львівському парку з'являться унікальні майданчики 

Обери собі друга: 8 собак тижня, які чекають на тебе 

Крали все, що бачили: у Львові схопили серійних грабіжників 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах