Куди поїдемо: у Львові збираються запустити нову тролейбусну лінію

Новина - Транспорт та інфраструктура - Куди поїдемо: у Львові збираються запустити нову тролейбусну лінію

Новина - Транспорт та інфраструктура - Куди поїдемо: у Львові збираються запустити нову тролейбусну лінію

Транспорт та інфраструктура
29 серпня 2017 15:06
Автор: Зоряна Михайлишин

У Львові можуть запусити нову тролейбусну лінію по вулиці Пасічній.

Як розповів у коментарі для 032.ua речник ЛКП "Львівелектротранс" Іван Бондар, підприємство вважає за доцільне утворення двох розворотних кілець на перспективній тролейбусній лінії на вулицю Пасічну. "Перше розворотне кільце: у межах вулиць Ярошинської — Каштанова — Медової Печери. Це так як до 1997 року там розвертався автобусний маршрут №7. Друге розворотне кільце могло би бути на вулиці Пасічній, поруч із Пагорбом Слави", - розповів Бондар.

Це буде цілком нова лінія, протяжність якої складе орієнтовно 8,5 кілометрів.

Окрім цього, щоб лінія почала діяти, потрібні додаткових 5 — 6 тролейбусів-"гармошок", які можуть бути як новими, так і вживаними, на зразок Skoda 15Tr. На балансі ЛКП "Львівелектротранс" є 6 таких тролейбусів-гармошок, які курсують на маршрутах №3, №2 і №25.

"Також треба врахувати, що якщо цей тролейбус на Пасічну буде можливим, потрібно буде запроектувати зміни конфігурації перетину вулиці Каштанової, щоб був відповідний радіус повороту тролейбуса (не менше 18 метрів)", - пояснив Бондар.

До кінця року передбачається планова закупівля транспорту: місто має придбати ще кілька тролейбусів для депо "Львівелектротрансу", але їх кількість залежатиме від фінансування.

"Ми направили відповідну інформацію з попереднім описом того, що потрібно, аби забезпечити проведення такої лінії, голові Личаківської районної адміністрації. Знаємо, що ця тролейбусна лінія була запланована ще в ході реконструкції вулиць до Євро-2012. Все, що залежатиме від нас в тому, аби тролейбус на Пасічну поїхав, ми готові зробити", - заявили на підприємстві.

Як розповів  голова Личаківської РА Іван Лозинський, питання запуску тролейбусної лінії по Пасічній справді планується тривалий час. "Давно вже назріває це питання, щоб пустити тролейбуси по Пасічній, а кінцеву зробити або на Медової Печери, або біля моста. Втім, біля моста там недалеко є кінцева "двійки", а от на Медової Печери є великий масив на сотні будинків. Думаю, що там було б добре зробити кінцеву", - сказав Лозинський.

Дивись ще:

Майже вдвічі: чому зросла ціна газу на львівських АЗС 

Вирок: винуватця аварії, в якій загинув Владіслав Левицький, засудили 

Де і коли: Порошенко відкриє на Львівщині новий завод 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах