Фантастичні інновації: Львів та Запоріжжя може з’єднати вакуумний потяг

Новина - Транспорт та інфраструктура - Фантастичні інновації: Львів та Запоріжжя може з’єднати вакуумний потяг

Новина - Транспорт та інфраструктура - Фантастичні інновації: Львів та Запоріжжя може з’єднати вакуумний потяг

Транспорт та інфраструктура
20 жовтня 2017 16:09

Зараз щоб дістатися зі славного міста Лева до не менш славетного міста Запоріжжя, мандрівники обирають потяг. Тривалість такої подорожі – не менше 15 годин, а буває й 24. Якщо їхати машиною – від 13-ти. Найшвидший, але найдорожчий варіант, – літаком з пересадкою у Києві. Переліт триватиме до 4 год.

Однак, творець проекту вакуумного поїзда Hyperloop Ілон Маск стверджує, що дорога може бути швидшою. За теоретичними підрахунками, на таку подорож піде 1 год. 2 хв. Та, щоб встановити відповідну транспортну систему, потрібні мільярди доларів.

На жаль, Україна поки що навіть не дивиться в цей бік. Цей висновок підтверджують результати конкурсу, який проводила компанія Hyperloop One. Раніше вона запропонувала країнам розробити власний варіант маршруту для створення швидкісної транспортної траси.

Усього організатори отримали 2,6 тис. заявок. Але жодної – з України.

Так ось, до фіналу потрапили 10 команд з 5 країн (Мексики, Індії, США, Британії та Канади). Протяжність запропонованих ними маршрутів варіюється від 320 км до 1126 км. Фіналісти пропонують за допомогою Hyperloop з’єднати Чикаго–Колумбус–Пітсбург (США), Маямі–Орландо (США), Даллас–Ларедо–Х’юстон (США), Шаєнн–Денвер–Пуебло (США), Глазго–Ліверпуль (Британія), Единбург–Лондон (Британія), Мехіко–Гвадалахара (Мексика), Бенґалуру–Ченнаї (Індія), Мумбаї–Ченнаї (Індія). Та ідеї деяких дизайнерів-мрійників підтримує не лише місцева влада, а й інвестори.

Нам залишається лише спостерігати за появою нового революційного виду транспорту. Та фантазувати за допомогою спеціально розробленого калькулятора, як швидко ми могли б дістатися зі Львова до Берліну, або з Одеси до Варшави.

Джерело

Дивись ще:

До 30%: МАУ проводить осінній розпродаж квитків зі Львова в Америку і Китай 

Є жертви: на Кільцевій дорозі Львова потужна ДТП 

Постраждало 19 осіб: львівський ресторан "Панська чарка" закрився після масового отруєння людей 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах