Довжиною 12 метрів: які автобуси, трамваї та тролейбуси планує закупити львівська влада

Новина - Транспорт та інфраструктура - Довжиною 12 метрів: які автобуси, трамваї та тролейбуси планує закупити львівська влада

Новина - Транспорт та інфраструктура - Довжиною 12 метрів: які автобуси, трамваї та тролейбуси планує закупити львівська влада

Транспорт та інфраструктура
13 листопада 2017 12:17

З наступного року у Львові планують збільшити кількість комунального громадського транспорту. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.  

Зазначається, що це пов’язано з критичним технічним станом комунального громадського транспорту Львова. На даний момент працюють над реалізацією кількох проектів, які дозволять суттєво збільшити і оновити кількість комунального громадського транспорту Львова. Зокрема, один з проектів на закупівлю 120 автобусів буде фінансуватися Європейським інвестиційним банком. В планах придбання 60 великих автобусів довжиною 12 м, і 60 середніх, довжиною 8,5 – 9 м.

За словами радника міського голови Львова Андрія Білого, зараз проводиться аналіз з метою вивчення, яку саме кількість і якого транспорту Львів повинен мати до 2020 року. Однак, планують придбати великі автобуси, трамваї і тролейбуси. Адже один трамвай поміщає 130–140 пасажирів. Тролейбуси і автобуси довжиною 12 м – поміщають 100 пасажирів, а середні автобуси лише 50-60 пасажирів. Відповідно 1 трамвай може замінити майже 3 середні автобуси. Якщо ж говорити про п’ятисекційні трамваї довжиною 30 м (ЛКП "Львівелектротранс" має один такий трамвай), то вони можуть помістити 250 осіб, відповідно замінити 5 середніх автобусів.

 "До прикладу, Берлін зараз закуповує не 30 метрові трамваї, а 40 метрові. Ми теж плануємо рухатись цим шляхом і закуповувати більше трамваїв, оскільки це комфортно для пасажирів і створює менше заторів на дорогах. Тому в нас є проект про придбання 10-ти нових трамваїв за кредитні кошти ЄІБ (Європейський інвестиційний банк). Плануємо закупити 40 тролейбусів за кошти ЄБРР. Однак, розуміємо, що з огляду на усі тендерні процедури, реалізацію проектів може затягнутися в часі. А критичний стан рухомого транспорту треба вирішувати негайно. Тому найефективніший спосіб швидко виправити ситуацію - це шлях, який обрали Одеса, Харків, Київ, Вінниця – наповнення парку вживаними трамваями з Європи. Наразі ми розглядаємо декілька варіантів їх закупівлі із Німеччини", – додав Андрій Білий.

Дивись ще:

Небезпечний транспорт: у львівської маршрутки на ходу відпало колесо

П’яні танці: мережу обурили фото дівчат, які цілуються на цвинтарі під Львовом

Відеофакт: у Львові палав ринок

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах