Офіційно: мерія вважає незаконним впровадження платного проїзду пенсіонерів у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Офіційно: мерія вважає незаконним впровадження платного проїзду пенсіонерів у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Офіційно: мерія вважає незаконним впровадження платного проїзду пенсіонерів у Львові

Транспорт та інфраструктура
19 сiчня 2018 16:36

Львівська міська рада вважає ініціативу приватних перевізників щодо оплати за проїзд пенсіонерів у міських автобусах такою, що суперечить чинному законодавству. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

За словами заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, Львівська міська рада не підтримує рішення приватних перевізників щодо запровадження оплати за проїзд у транспорті пенсіонерами. У Львові діє затверджений рішенням виконавчого комітету тариф оплати проїзду у громадському транспорті: 5 грн – в автобусах та 3 грн – в електротранспорті. Тому мерія звернулась до Укртрансбезпеки з проханням перевірити законність таких дій перевізників. 

"Я вже підписав листа, він буде зареєстрований і направлений начальнику управління Укртрансбезпеки щодо такої інформації, з проханням вжити відповідних заходів, наданих законодавством, щодо реагування на такі події", - розповів Бабак.

Також він наголосив, що Львівська міська рада розуміє, що тариф, який сьогодні діє в місті, є економічно не обгрунтований. Але сьогодні мешканці міста не мають фінансових можливостей платити більше.

Бабак наголосив, що жодної оплати за проїзд для пенсіонерів на маршрутах, які обслуговує комунальне АТП-1, запроваджувати не будуть. Бабак порекомендував пенсіонерам корисутватися комунальними автобусами №№1А, 2А, 3А, 4А, 5А, 6А, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56.

Дивись ще:

Передай бабусі: на Львівщині пенсіонерам скасували безкоштовний проїзд

Трагічний рейс: з львівської маршрутки випала бабуся

Зате 5 гривень: львівська маршрутка заросла мохом

Новини України та світу 19 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах