Що це означає: у Львові зникне "маршрутне таксі"

Новина - Транспорт та інфраструктура - Що це означає: у Львові зникне "маршрутне таксі"

Новина - Транспорт та інфраструктура - Що це означає: у Львові зникне "маршрутне таксі"

Транспорт та інфраструктура
02 лютого 2018 12:37

Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив договір, який укладатимуть з перевізниками після конкурсу на міські автобусні маршрути. 

Як розповів zaxid.net в.о. начальника управління транспорту Львівської міськради Олег Партика, у новому договорі з перевізниками буде передбачений "звичайний" режим роботи автобусів, а не режим "маршрутне таксі".

Згідно з законом про автотранспорт, "звичайний" режим руху автобусів передбачає, що автобуси мають їздити за графіком і зупинятися лише на офіційно затверджених зупинках. Натоміть режим "маршрутне таксі", у якому львівські автобуси працюють досі, дозволяє посадку і висадку пасажирів на вимогу, тобто не на зупинках, а також має лише графіки відправлення автобусів з кінцевих зупинок.

Окрім того, за словами Олега Партики, у договорі будуть передбачені штрафи за невипуск автобусів на маршрути у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн, – ред.). "За інші порушення, наприклад, якщо автобус буде їздити без роздрукованого трафарету або без освітлення і подібні, штраф становитиме 100 неоподаткованих мінімумів (1700 грн, – ред.)", – сказав Партика. Оплатити штраф перевізник має протягом десяти днів.

Управління транспорту зможе також розривати договори з перевізниками, якщо ті протягом трьох днів на місяць випускатимуть на маршрути менше 80% автобусів від заплановнаих.

Партика додав, що в новому договорі передбачили інвестиційне зобов’язання перевізника – капітальний ремонт автобусів, придбання нових та вживаних автобусів з низькою підлогою. Загалом, після укладання нового договору, перевізники мають оновлювати свій автобусний парк щонайменше на 10%.

Додамо, що новий договір з перевізниками мерія зможе укласти лише після проведення конкурсу на 54 міські автобусні маршрути. Точної дати оголошення конкурсу в управлінні наразі не називають, але зазначають, що найімовірніше це відбудеться в найближчі два тижні.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Ще трохи: стало відомо, коли відкриють вулицю Личаківську

Дізнайся: коли розпочнуть ремонт вулиці Замарстинівської

Міси болото: як у Львові виглядає шлях в перший клас

Новини України та світу 2 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах