Що зміниться: у Львові обиратимуть перевізників за новими правилами

Новина - Транспорт та інфраструктура - Що зміниться: у Львові обиратимуть перевізників за новими правилами

Новина - Транспорт та інфраструктура - Що зміниться: у Львові обиратимуть перевізників за новими правилами

Транспорт та інфраструктура
12 лютого 2018 16:11

Кабмін схвалив зміни до деяких постанов, які вже найближчим часом дозволять покращити ситуацію з ринком регулярних автобусних перевезень. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

"Ці зміни стосуються Порядку проведення конкурсу на регулярних автобусних маршрутах та Правил надання послуг на автомобільному транспорті. Вперше за останні 10 років ми відходимо від застарілих рудиментів та впроваджуємо норми, які в першу чергу спрямовані на покращення безпеки та якості перевезень, а також створення належних умов для людей з інвалідністю", — написав Омелян.

Відповідно до змін, в Україні будуть запроваджені конкурси на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом. Перевага на конкурсах на всіх маршрутах надаватиметься перевізнику, що пропонує низькопідлогові автобуси, електробуси та автобуси з більшою категорією екологічності.

Окрім того, відбудеться запровадження вимог щодо обов’язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю у кількості 35% до кінця 2019, а з 2020 року — 50% та спрощення процедури відкриття нових автостанцій.

За словами заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, через прийняті зміни конкурс для визначення маршрутних перевізників у Львові можуть оголосити пізніше, аніж анонсувалося раніше.

На його думку, ухвалені в Кабміні рішення змусять превізників оновлювати техніку, що позитивно вплине на маршрутні перевезення у Львові.

"Якщо перевізник виконуватиме всі вимоги договору, то наступного разу він матиме право на його продовження на 5 років без конкурсних умов. І це так само має стимулювати перевізників добре працювати на ринку і не боятися, що на конкурсі вони програють. Якщо вони добре працюють, з новою технікою, немає зауважень до них, то це гарантує, що вони будуть і далі працювати в нормальному режимі", — розповів Tvoemisto.tv Бабак.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Бабуся з шилом: з’явилися нові подробиці нападу на пасажира львівської маршрутки

Фотофакт: у Львові під час руху відвалився шматок маршрутки

Введення плати за проїзд: львівським пенсіонерам порадили, що робити

Новини України та світу 12 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах