Передай бабусі: пенсіонери зможуть безкоштовно їздити у комунальному транспорті Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - Передай бабусі: пенсіонери зможуть безкоштовно їздити у комунальному транспорті Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - Передай бабусі: пенсіонери зможуть безкоштовно їздити у комунальному транспорті Львова

Транспорт та інфраструктура
16 лютого 2018 17:14

Львівська мерія забезпечить безкоштовний проїзд пенсіонерів у комунальному транспорті, незважаючи на те, що з державного бюджету кошти на відшкодування перевезення пільгових категорій населення не надходять. Про це  VG Львів повідомила прес-служба  Львівської міськради.

"На сьогодні львівські пенсіонери їздять безкоштовно лише в громадському транспорті, який перебуває у власності громади. Це стосуються електротранспорту і тих автобусів, які є в нашому підпорядкуванні. Приватники почали брати гроші. Причиною є відсутність чіткої позиції держави. З одного боку уряд своєю постановою вирішив, що пенсіонери мають таку пільгу, а з іншої – банально забув передбачити на це кошти в бюджеті", – у своєму відеозверненні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер також повідомив, що міська влада Львова прийняла рішення власними зусиллями забезпечити 90 тисяч львівських пенсіонерів пільгою на проїзд у комунальному транспорті. За його словами, це коштуватиме 180 млн грн на рік.

"Це не просто для Львова, але будемо притримуватись цієї позиції. Електротранспорт і комунальні автобуси залишаться наразі безкоштовними для пенсіонерів. З іншого боку ми повинні розуміти, що на пільги, а також на закупівлю нового транспорту потрібні кошти і сьогоднішні тарифи не відповідають цим завданням. Для прикладу, при розрахунковому тарифі в 5 гривень 55 копійок ціна на проїзд в трамваї залишається 3 гривні", – сказав Садовий.

Нагадаємо, З 20 січня на міських маршрутах Львова приватні перевізники запровадили оплату за проїзд осіб пенсійного віку. Не беруть грошей за проїзд в автобусах комунального АТП-1, яке обслуговує такі міські маршрути: 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не сперечайся з бабусею: куди поскаржитися на хамство водія львівської маршрутки

Введення плати за проїзд: львівським пенсіонерам порадили, що робити

Як покарають: у Львові водій виштовхав з маршрутки пенсіонерку

Новини України та світу 16 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах