Сакури, фонтан і міні-церква: з’явився план реконструкції площі Святого Теодора у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Сакури, фонтан і міні-церква: з’явився план реконструкції площі Святого Теодора у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Сакури, фонтан і міні-церква: з’явився план реконструкції площі Святого Теодора у Львові

Транспорт та інфраструктура
28 лютого 2018 14:39

У Львові планують реконструювати площу Святого Теодора, розташовану в центральній частині міста. 

Як розповіла ZAXID.NET начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко, реконструкція площі триватиме кілька років, а цьогоріч розпочнуть роботи із заміни колектора та електромереж.

Загалом, за словами Лілії Онищенко, площу реконструюватимуть в два етапи – спочатку на ділянці між клубом "Малевич" та 9-поверховою будівлею управління статистики, де роботи розпочнуть у 2018 році. У наступні роки реконструюватимуть простір, де раніше були розташовані церква та цвинтар, на місці яких археологи виявили поховання.

"Ревіталізація площі Святого Теодора передбачає збільшення комфортного для пішоходів громадського простору, чітко визначені місця для паркування, використання різних типів і фактур мощення: більш гладкого для найбільш часто використовуваних шляхів, дрібного каменю для менш ходжених місць, використання нерегулярного паттерну, що був виявлений у процесі археологічних розкопок на площі", – мовиться в повідомленні Urbanideas.

Площу також планують додатково озеленити. Для цього висадять каштан рожевоквітний, сливи пісарді, глід, робінії, сакури та інші дерева.

Основними акцентами площі мають стати пішохідний фонтан без чаші та ознакування церкви святого Теодора, яка раніше була розташована на площі.

На місці, де раніше буда церква, встановлять невеликий макет храму з описом його історії шрифтом Брайля. Крім того, контури церкви ознакують мощенням.

Також облаштують простір біля будівлі управління статистики, де додасться зелені, місць для сидіння, освітлення та пандуси.

"Загалом на площі мешканці отримають більше затишку і затінку, також повинно збільшитися відчуття безпеки, позаяк запроектовано багато нового освітлення", – зазначають автори проекту.

Зараз площа не впорядкована, на ній мають зупинку міські маршрутки №8, які курсують до Брюховичів, а також нелегально зупиняються низка приміських маршруток.

Сакури, фонтан і міні-церква: з’явився план реконструкції площі Святого Теодора у Львові фото

Сакури, фонтан і міні-церква: з’явився план реконструкції площі Святого Теодора у Львові фото 1

Сакури, фонтан і міні-церква: з’явився план реконструкції площі Святого Теодора у Львові фото 2

ДИВИСЬ ЩЕ:

Візуалізація: як реконструюють Горіховий гай у Львові

Плавай в іншому місці: у Львові розпочнуть реконструкцію басейну "Динамо"

Зазирни у майбутнє Львова: яким буде Замарстинівський парк після реконструкції

Новини України та світу 28 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах