Urban Cafe та Вулиця для всіх: активісти презентують Стратегію прориву Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - Urban Cafe та Вулиця для всіх: активісти презентують Стратегію прориву Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - Urban Cafe та Вулиця для всіх: активісти презентують Стратегію прориву Львова

Транспорт та інфраструктура
06 березня 2018 15:43

Аналітичний центр "Інститут міста" планує провести цьогоріч низку форумів та презентувати нову Стратегію прориву Львова.

За словами директор центру Олександра Кобзарева, Стратегія прориву – результат дворічої праці команди. Вона є продовженням Стратегії конкурентоспроможності, що визначила два пріорітетних міських кластери – IT та туризм. Втілення стратегії показало успішний результат – майже всі заплановані показники були перевиконані. Разом з університетами, міською радою та підприємцями в "Інституті міста" намагались зрозуміти, який напрям Львова необхідно розвивати тепер, що саме може стати новим проривом міста. 

"Ми не говоримо окремо про освіту, культуру чи економіку. Якщо креативність запрацює в людях, то кожен з нас стане більш успішним та ефективним, відповідно, все місто стало би кращим. Згодом вона буде запропонована на розгляд сесії міської ради", – розповів tvoemisto.tv Олександр Кобзарев.

22-23 березня у Львові відбудеться Форум місцевого самоврядування. На форум збереться близько 200 учасників, представників центральних та місцевих органів влади. Основна його мета – створення дискусійного майданчику для обговорення питань розвитку місцевого самоврядування.

"Багато мешканців не розуміють різниці між місцевою та державною владою. Учасники будуть спілкуватися про те, як зробити місцеве самоврядування більш ефективним. Форум буде організовано з акцентом на національий рівень задля пришвидшення реформи місцевого самоврядування та покращення якості життя в об’єднаних територіальних громадах", – сказав він.

Дев’ятий Форум ОСББ передбачає обговорення найбільш актуальних проблем домогосподарств: стосунки ОСББ з монополістами-постачальниками комунальних послуг, з державою в частині субсидій та теплих кредитів. Форум орієнтовно відбудеться в жовтні 2018 року.

Також аналітичний центр "Інститут міста" розробляє нову стратегію розвитку "Львів, дружній до дитини". У рамках цієї стратегії передбачена розробка показників комфорту для політиків, чиновників і громадських організацій, аби Львів став зручнішим і безпечнішим для малечі.

Urban Cafe та Вулиця для всіх: активісти презентують Стратегію прориву Львова фото

"Вона передбачатиме створення певних орієнтирів, на які мають звертати увагу в міських політиках для того, щоб місто стало більш дружнім для дітей. У рамках розробки стратегії відбудуться круглі столи, зустрічі, будуть опитані діти. Вона також має бути прийнята як офіційний документ на сесії міськради", – розповів  Кобзарев.

Школа соціального підприємництва передбачає навчання 10-15 людей соціальному бізнесу. Деякі з них отримають мікрогрант у розмірі 30-50 тис. грн на реалізацію ідей для запуску бізнесу.

"Ми хотіли би відібрати серед львівських початківців підприємців тих, хто хотів би займатися саме соціальним підприємництвом. Навчання будуть прводити люди, які мають практичний досвід ведення соціального бізнесу. Ми плануємо запустити Школу в період з квітня до червня", – каже він.

Львівський форум підприємництва відбудеться у вересні-жовтні 2018 року. Якщо в Школу буде зібрана невелика кількість підприємців, які будуть навчатись як реалізовувати свої ідеї, то форум відвідає більша кількість людей, котрі цікавляться підприємництвом. Він буде присвячений початківцям, людям, які розпочинають чи думають над початком власного бізнесу.

"Ми би хотіли розказати, як це робиться, яким чином розпочинається, залучити цікавих доповідачів з України та з-за кордону, що допомогли би підприємцям працювати більш ефективно. Тут буде обговорення та надання порад для вирішення проблем", – додає Олександр.

Також у 2018 році продовжиться проект Вулиця для всіх. За словами очільника "Інституту міста", його метою є не розробка проекту реконструкції вулиці Бандери, а зібрання побажань усіх користувачів вулиці.

"Це збір пропозицій для майбутнього проекту реконструкції вулиці. На жаль, на останніх слуханнях ми отримали диктат автомобілістів, бо замість пріоритету для велосипедистів та пішоходів ми отримали пропозицію зробити чотири смуги дороги. Зараз архітектори розробляють проекти з благоустрою, і ми плануємо напрацювати дорожню карту по залученню стейкхолдерів. Вона буде заснована на досвіді та на всій інформації, яку ми отримали в рамках реалізації проекту, аби в майбутньому зробити цей процес максимально ефективним", – каже він та не виключає, що цьогоріч будуть проведені ще одні громадські слухання для того, щоб пояснити мешканцям деякі непорозуміння.

У 2018 році продовжить діяльність проект Urban Cafe – неформальні зустрічі для обговорення різноманітних проблем міста, що проводитимуться з різною частотою: приблизно один чи два рази на місяць.

Також в "Інституті міста" подали заявку на фінансування проекту Lviv City Makers.

"Якщо вона буде підтримана, то проект відбудеться влітку 2018 року. Всі в Україні, хто цікавиться розвитком міст, знають про київський курс CANactions – це фактично урбаністичні студії, які навчають сучасним тенденціям у містоформуванні та містобудуванні. Львів потребує аналогу таких курсів, ми хотіли б його реалізувати для нашої громади. Це буде інтенсив з урбаністики", – розповів Олександр Кобзарев.

Urban Cafe та Вулиця для всіх: активісти презентують Стратегію прориву Львова фото 1

Дивись ще:

Дружній до дитини: у Львові розробляють нову стратегію розвитку міста

Ти його не впізнаєш: як зміниться Сихів у найближчі 10 років

Медіатека, тролейбуси і нова дорога: які змінить чекають львівський мікрорайон Рясне

Новини України та світу 6 березня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах