На скільки: у трамваях і тролейбусах Львова подорожчає проїзд

У Львові підвищать вартість проїзду в електротранспорті

У Львові підвищать вартість проїзду в електротранспорті

Транспорт та інфраструктура
13 березня 2018 10:34

Громадська рада при управлінні транспорту Львівської міськради підтримала запропоноване ЛКП "Львівелектротранс" підвищення тарифів на проїзд у трамваях і тролейбусах Львова до 5 гривень. 

За словами представника підприємства В’ячеслава Кокошка, збитки підприємства за минулий рік сягнули 158 млн грн за рахунок підвищення цін на електроенергію, запчастини та зростання мінімальної зарплатні.  Тож обґрунтованою є вартість 5,51 грн.

Також Кокошко повідомив, що підприємство пропонує встановити вартість місячних проїзних карток 160 гривень (80 гривень – для пільгових категорій громадян). Така вартість місячної картки має стимулювати до їх купівлі пасажирів, які регулярно користуються електранспортом. 

"Від 40 поїздок на місяць вартість однієї поїздки становитиме 4 грн або менше. Ми хочемо стимулювати львів'ян купувати картки", – наголосив tvoemisto.tv Кокошко.

Натомість голова Громадської ради Святослав Товстига запропнував підтримати тариф у 5 гривень, однак за умови, що місячні проїзні картки не подорожчають. Найого думку, таким чином міська влада і підприємство ще більше стимулюватиме активних пасажирів купувати місячні проїздні картки.

Своє рішення рада скерує до Львівської міської ради в рамках громадського обговорення, що триває до 14 березня. Питання про зміну тарифу мають винести на затвердження виконкому – найімовірніше, наприкінці березня.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відкриття сезону: львівські контролери розпочинають нічне полювання на "зайців"

Відрізняються ногами: львівські трамваї обклеїли підробленими QR-кодами

Їхав і не доїхав: "Львівелектротранс" відшкодовуватиме пасажирам проїзд

Новини України та світу 13 березня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах