Схема об’їзду: частину вулиці Дорошенка у Львові зроблять пішохідною

У Львові побільшає пішохідних зон

У Львові побільшає пішохідних зон

Транспорт та інфраструктура
28 березня 2018 10:08

У Львові планують зробити пішохідною ділянку дороги від проспекту Свободи до повороту на вулицю Банківську, а також заборонять там проїзд приватних автомобілів. Рух громадського транспорту змінювати не будуть.

За словами спеціаліста управління транспорту Львівської міськради Костянтина Баранюка. змінити організацію дорожнього руху на цій ділянці дороги вирішили через постійні затори на вулиці Дорошенка, в яких простоюють трамваї.

"Трамваям часто доводиться зупинятися на зелений колір світлофора, вагон фактично зупиняється посеред проспекту Свободи, через ускладнений рух автомобілів, які їдуть на вулицю Дорошенка. І взагалі, ми маємо одну із найаварійніших центральних пішохідних зон - з вулиці Дорошенка на Банківську. Якщо не помиляюся, за минулий рік там сталося три ДТП з потерпілими", - розповів 032.ua  Баранюк.

Аби вирішити цю проблему, ще в травні минулого року комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення щодо реорганізації дорожнього руху на проспекті Свободи.

"Закривати для руху будуть ділянку на проспекті Свободи від вулиці Беринди до вулиці Банківської. Водії зможуть об’їжджати цю територію по вулиці Гнатюка", - зазначив Костянтин Баранюк.

Зупинку трамваїв та автобусів перенесуть від повороту з Банківської у пішохідну зону, встановлять навпроти вже існуючої зупинки на початку вулиці Дорошенка та пристосують для людей з інвалідністю.

Відповідні роботи триватимуть до кінця травня.

Схема об'їзду вулиці Дорошенка у Львові

Схема об'їзду вулиці Дорошенка у Львові

Дивись ще:

Перелік об'єктів: що ремонтуватимуть у Личаківському районі Львова

Cхема об’їзду: у Львові перекрили вулицю Замарстинівську

Перелік: які дороги ремонтуватимуть у Львові цього року

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах