Що там буде: біля Шевченківського гаю у Львові розпочинають будівництво

Новина - Транспорт та інфраструктура - Що там буде: біля Шевченківського гаю у Львові розпочинають будівництво

Новина - Транспорт та інфраструктура - Що там буде: біля Шевченківського гаю у Львові розпочинають будівництво

Транспорт та інфраструктура
19 квiтня 2018 14:36

Перед Львівським музеєм народної архітектури і побуту з'являться три нові об'єкти. Тут збудують паркінг, адміністративна будівля та інформаційно-освітній центр. Окрім того, цьогоріч відреставрують 8 старовинних хат і дві церкви.

"Ми готуємо інформаційні таблиці, які будуть містити, по-перше, зображення того об'єкту, який буде збудований, і інформацію про нього і встановимо ці інформаційні таблиці на тих місцях, де буде споруджено ці об'єкти", - розповіла zaxid.net директорка міського департаменту розвитку Наталія Бунда.

У нинішньому адміністративному корпусі діятиме екуменічний освітньо-культурний центр і він буде у спільному користуванні музейників і Свято-Іванівської Лаври. Недавно в цьому приміщенні на стінах відкрили сторічний сакральний стінопис, його теж реставруватимуть. Відновлять і будівлю, де мешкають монахи.

"Сам музей планує цього року зробити 8 об'єктів власними силами, також ми маємо ще кошти з бюджету розвитку міста на реставрацію хати з села Бережниця, це Гуцульщина і на реставрацію Стоянівської церкви", - розповів директор Музею народної архітектури і побуту Роман Назаровець.

Окрім того, реставруватимуть і центральну церкву із села Кривка. Востаннє її відновлювали ще у 1991-му році. Нині замінять ґонт, для цього запросили майстрів із Гуцульщини, які ще знають автентичну технологію. Витрати на ці роботи бере на себе Свято-Іванівська Лавра.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Зазирни у майбутнє Львова: яким буде Замарстинівський парк після реконструкції

З метеостанцією і підсвіткою: біля львівської опери з’явиться сухий фонтан

Перелік: які дороги ремонтуватимуть у Львові цього року

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах