Де саме: на Сихові з’явиться амфітеатр з водою

Новина - Транспорт та інфраструктура - Де саме: на Сихові з’явиться амфітеатр з водою

Новина - Транспорт та інфраструктура - Де саме: на Сихові з’явиться амфітеатр з водою

Транспорт та інфраструктура
02 травня 2018 17:22

У Львові обрали переможців всеукраїнського конкурсу на облаштування громадського простору навпроти кінотеатру імені Довженка на Сихові. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Перемогу здобула група зі Львова у складі шести архітекторів, які отримають 70 тисяч гривень нагороди та контракт на реалізацію свого проекту.

Згідно з проектом, площа, що займає близько 2 гектарів, буде створена у вигляді амфітеатру, який можна використовувати для концертів та провдення інших заходів. Проект передбачає пологий схил з південної сторони, що може стати простором для відпочинку у теплу погоду і водночас - невеликий пагорб вздовж магістралі – простір для тих, хто любить більш урбанізовані краєвиди та шум магістралей.

У проекті передбачено, що площу біля кінотеатру розділять на дві зони – верхню та нижню. Нижня зона використовуватиметься для комунікації та пасивного відпочинку, і вона буде захищена від шуму міста, а верхня частина буде поєднувати простір із кінотеатром ім. Довженка плавним переходом без сходів, - таким чином створюватиметься елемент доступності. Окрім того, проект передбачає облаштування переходу від громадського простору до церкви Папи Івана Павла ІІ, якого наразі немає.

Згідно з результатами опитування, більшість мешканців мікрорайону наполягли на відновленні фонтану, який тут колись функціонував. Відтак, у проекті передбачено, що дно нового ландшафту в дощовий період перетворюється у водозбірний резервуар, а взимку може ставати ковзанкою. Натомість у спекотний період на площі будуть функціонувати фонтани з розпиленням води.

Також у проекті пропонується облаштувати вуличні світильники, що використовуватимуть енергію сонця та вітру.

Де саме: на Сихові з’явиться амфітеатр з водою фото

ДИВИСЬ ЩЕ:

Зазирни у майбутнє Львова: яким буде Замарстинівський парк після реконструкції

З метеостанцією і підсвіткою: біля львівської опери з’явиться сухий фонтан

Перелік: які дороги ремонтуватимуть у Львові цього року

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах