Бабуся не зрадіє: у Львові відклали монетизацію пільг на проїзд

Новина - Транспорт та інфраструктура - Бабуся не зрадіє: у Львові відклали монетизацію пільг на проїзд

Новина - Транспорт та інфраструктура - Бабуся не зрадіє: у Львові відклали монетизацію пільг на проїзд

Транспорт та інфраструктура
18 травня 2018 10:52

У Львові поки що не планують впроваджувати монетизацію пільг, оскільки у міському бюджеті на цей рік не передбачили відповідних коштів. Про це на брифінгу повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає Zaxid.net.

За його словами, знайти кошти на запровадження монетизації пільг для проїзду можна буде за умови, якщо у міському бюджеті здійснять перерозподіл коштів. 

Напередодні в Асоціації перевізників Львівщини заявили, що з 1 червня за проїзд мають платити всі пасажири громадського транспорту, а пільгові категорії громадян мають отримати компенсацію, відповідно до ухваленого Верховною Радою законодавства про монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті, у органах соцзахисту.

За словами керівника Асоціації перевізників Львівщини Ігоря Велійки, на впровадження монетизації у Львові необхідно 190 мільйонів гривень. 

"Якщо порахувати, то відповідно до монетизації на одного пільговика припадає в місяць в середньому 170 гривень 68 копійок. Коли цей тягар був покладений на плечі перевізників, на одну особу припадало 4 гривні 48 копійок", — додав Велійка.

Нагадаємо, у січні приватні перевізники Львова скасували безкоштовний проїзд пенсіонеріву міських автобусах та маршрутках. Натомість комунальним транспортом ці пільгові категорії населення й надалі користуються безкоштовно.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вози повітря: у Львові всі пасажири вийшли з маршрутки через відмову водія везти пенсіонера

Бабуся з шилом: з’явилися нові подробиці нападу на пасажира львівської маршрутки

Фотофакт: у Львові "тріснула" переповнена маршрутка

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах