Замість фонтану – став: вулиці Вітовського у Львові хочуть повернути первозданний вигляд

Фото водойми неподалік вулиці Вітовського (1914 рік)

Фото водойми неподалік вулиці Вітовського (1914 рік)

Транспорт та інфраструктура
26 червня 2018 16:51

У Львові відбулись громадські слухання щодо облаштування території, обмеженої вулицями Вітовського, Сахарова, Коперника, Героїв майдану та Студентського парку. Згідно з розробленим детальним планом території, тут пропонують відновити Пелчинський став, реорганізувати рух на перехресті Вітовського-Сахарова та облаштувати виставкову зону у старому трамвайному депо.

Став, за проектом, пропонують відкрити на місці фонтану, що напроти Парку культури і відпочинку.  Його відновлення, на думку архітекторів, має позитивно вплинути на мікроклімат району, забрати частину зайвих підземних вод та виконувати декоративну функцію. Посередині ставу пропонують запустити плаваючий фонтан, а взимку — ковзанку, пише tvoemisto.tv.

Для відновлення Пелчинського ставу необхідно змістити вулицю та відкрити водойму навпроти Парку культури і відпочинку

Для відновлення Пелчинського ставу необхідно змістити вулицю та відкрити водойму навпроти Парку культури і відпочинку

Тим часом трамвайні колії навпроти Парку культури, після розширення меж Пелчинського ставу, пропонують змістити в протилежний бік. За словами архітектора Юрія Столярова, на початку ХХ століття історично вулиця мала саме такі межі.

Потреба розробити детальний план території вулиці Вітовського та прилеглих виникла після розроблення інвестиційного проекту оновлення старого трамвайного депо, в якому зацікавлений IT Кластер Львова. Тут планують зробити громадський простір із зеленими зонами та музеєм техніки. Для ЛКП "Львівелектротранс" на території залишать трансформаторну підстанцію та центр керування рухом.

"Ще одна потреба у розробці плану — проблемне перехрестя Сахарова-Вітовського. Ми попросили ЛКП "Львівавтодор" розробити різні варіанти реорганізації руху. Відтак зупинилися на варіантах із кільцевим і світлофорним регулюванням. Втім на етапі моделювання вирішили, що найбільш оптимальним для пропускної здатності буде світлофорне регулювання, оскільки там курсує трамвай", — додав Столяров.

Крім реорганізації руху, за словами архітектора проекту, ЛКП "Львівелектротранс" попросив організувати технологічну лінію з поворотом із вул. Сахарова до вокзалу в разі заторів або аварій на перехресті.

Також, згідно з проектом, до Студентського парку зі сторони вул. Сахарова пропонують прокласти місток, збудувати тут дитячий центр та квартал садибної забудови з паркомісцями.

Облаштування території вул. Вітовського та прилеглих планують спільно з реконструкцією вул. Вітовського та площею Франка, розроблення проекту якої запланували на 2019 рік.

Пропозиція з облаштування трамвайного депо на перехресті Сахарова-Вітовського

Пропозиція з облаштування трамвайного депо на перехресті Сахарова-Вітовського

ДИВИСЬ ЩЕ:

Зазирни у майбутнє Львова: яким буде Замарстинівський парк після реконструкції

З метеостанцією і підсвіткою: біля львівської опери з’явиться сухий фонтан

Перелік: які дороги ремонтуватимуть у Львові цього року

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах