Нові правила: де у Львові впровадили нову схему руху транспорту

У Львові впровадили нову схему руху транспорту.

У Львові впровадили нову схему руху транспорту.

Транспорт та інфраструктура
04 липня 2018 16:20

Від середи, 4 липня, у Львові на трьох вулицях та площі Шашкевича біля Органного залу (Костел святої Марії Магдалини) і готелю "Дністер" діє нова схема руху транспорту. Про це повідомляє ZAXID.NET.  Натомість вулиця Професорська, поки залишиться відкритою для проїзду транспорту, хоча обговорення про її перетворення на пішохідну триває уже протягом тривалого часу.

Відповідне рішення ще у січні 2018 року ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху. Як повідомив начальник відділу комунального господарства Галицької райадміністрації Ігор Савка, підрядник завершив встановлення на цих вулицях відповідних дорожніх знаків. Тож тепер нова схема почала діяти.

Згідно з прийнятою схемою руху, ділянка площі Шашкевича від вулиці Бандери до Дорошенка, яка була двосторонньою, стала односторонньою в напрямку до вулиці Дорошенка. Відтак, на Бібліотечній замість одностороннього впровадили двосторонній рух.

До того ж, рух транспорту на вулиці Матейка на ділянці від вулиці Рилєєва до Технічної розвернули в протилежний бік – до вулиці Рилєєва, а сама вулиця Рилєєва стала односторонньою в напрямку до вулиці Устияновича.

Нова схема руху. Синій – напрямки руху громадського та приватного транспорту, які лишаються незмінними. Оранжевий – рух дозволений лише громадському транспорту. Червоний – зміни в організації руху

Нова схема руху. Синій – напрямки руху громадського та приватного транспорту, які лишаються незмінними. Оранжевий – рух дозволений лише громадському транспорту. Червоний – зміни в організації руху

"На вулиці Рилєєва та Матейка було змінено напрямки одностороннього руху. Також організовано двосторонній рух по вулиці Бібліотечній та односторонній на площі Шашкевича. Таким чином для людей, які їдуть від вулиці Коперника чи Дорошенка є можливість напряму потрапити у ті квартали, а не об'їжджати через вулицю Професорську із складним правим поворотом. Загалом, тепер усі ці вулиці мають можливість зручного доїзду та можливість виїзду з того кварталу у всі напрямки", – розповів спеціаліст управління транспорту Львівської міськради Костянтин Баранюк.

Таким чином, за словами керівника відділу транспортного планування та моделювання ЛКП "Львівавтодор" Романа Зубачика, на цих вулицях покращиться рух транспорту, що дозволить розвантажити вулицю Бандери.

Комплексна схема організації руху в цьому мікрорайоні була розроблена у межах проекту реконструкції вулиці Бандери "Вулиця для всіх" і передбачала також закриття руху транспорту по вулиці Професорській та перетворення її на пішохідну.

Однак комісія з безпеки руху вирішила поки не перекривати для проїзду транспорту вулицю Професорську і запровадити лише зміни в організації руху на решті вулиць з цієї схеми. До питання перетворення Професорської на пішохідну комісія повернеться після того, як випробують нову схему руху транспорту на сусідніх вулицях.

Нова схема руху біля Органного залу і готелю

Нова схема руху біля Органного залу і готелю "Дністер"

ДИВИСЬ ЩЕ:

Візуалізація: як зміниться вулиця Руданського у Львові після ремонту

Поїдуть усі: у Львові скасували тролейбусний маршрут і запустили автобуси

Нові правила: на вулиці Мечникова у Львові змінять схему руху транспорту

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах