Двері не відкриваються: прокуратура призначила розслідування щодо закупівлі для Львова вживаних трамваїв

Прокуратура відкрила провадження через закупівлю Львовом 30 вживаних трамваїв

Прокуратура відкрила провадження через закупівлю Львовом 30 вживаних трамваїв

Транспорт та інфраструктура
11 серпня 2018 15:18

Прокуратура відкрила провадження через закупівлю 30 вживаних трамваїв для Львова. Про це VG Львів повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню ГУ Нацполіції у Львівській області.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом неналежного виконання службовими особами Львівської міської ради та ЛКП "Львівелектротранс" своїх службових обов’язків при закупівлі 30 вживаних німецьких трамваїв, технічні характеристики яких не відповідають існуючим у м. Львові маршрутним лініям та платформам зупинок, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість", – йдеться у повідомленні.

Як повідомив ZAXID.NET директор ЛКП "Львівелектротранс" Олег Береза, йому не надходило жодних повідомлень про відкриття провадження за цим фактом.

"Я нещодавно довідався про цей факт. Я так розумію, що в першу чергу, це через те, що двері придбаного транспорту не зможуть відкритись на деяких львівських зупинках. Так, двері в трамваях відкриваються назовні, а на деяких оновлених зупинках платформа розташована на рівні першої сходинки трамваю. Але мені дивно, чому з цього роблять проблему. У нас є маршрути, де немає платформ і де ці трамваї зможуть курсувати. Це питання можна вирішити", – зазначив Олег Береза.

За його словами, купівля вживаних трамваїв чеського виробництва у Берліні була вигідною для Львова.

"На території міста Львова є багато нелегальних АЗС, де продають мешканцям неякісне пальне і не сплачують жодного акцизного податку. Але такі речі правоохоронні органи не бачать, або не хочуть бачити. А те, що Європейський банк реконструкції та розвитку допоміг місту купити 30 трамваїв за 18 тис. євро за одиницю, коли один новий коштує більше 1 млн євро, то це комусь дуже не подобається. Питання по дверях – робоче, ми його вирішимо. А комфорт і сервіс для мешканців має бути важливішим", – додав Береза.

Нагадаємо, 30 вживаних трамваїв придбали за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у рамках договору з Берлінською муніципально-транспортною компанією. Перші трамваї, які придбали у Берліні, прибули до Львова у липні. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Готівки не треба: стало відомо коли у Львові впровадять електронний квиток

Що зміниться: у Львові затвердили план розвитку громадського транспорту

Фото дня: до Львова прибули перші німецькі трамваї

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах