Куди завезуть: за яким маршрутом курсуватимуть берлінські трамваї у Львові

За яким маршрутом курсуватимуть берлінські трамваї у Львові.

За яким маршрутом курсуватимуть берлінські трамваї у Львові.

Транспорт та інфраструктура
06 листопада 2018 12:40

Цього тижня до Львова прибуде остання партія вживаних трамваїв із Берліну. Останні чотири проходять процедуру розмитнення. Львів придбав їх по 17 990 євро за одиницю, пише zaxid.net.

Всі вагони приїхали з Німеччини на широких візках. В депо їх поступово підганяють під львівську колію. Вже готові 10 трамвайних пар. Шість вагонів тестують на третьому маршруті. На одному з них Василь Смутний працює вже місяць. Каже, техніка, хоч і вживана, але надійна. Тут повністю нова система керування. З приємних бонусів - підігрів сидіння та кондиціонер.

"Скільки я вже пропрацював, від початку жовтня в журналі ще ні одної заявки на ремонт не було. Німці модернізували їх досить добре", - розповів водій трамвая Василь Смутний.

Пасажири ж кажуть, трійки не впізнати. Інтервали руху між вагонами скоротились і їздити стало комфортніше.

"Коли двері зачиняються, є звук. Тут набагато приємніші крісла. Набагато комфортніше, ніж в старому трамваї", - каже одна із пасажирок студентка Вероніка.

Єдина мінус берлінських вагонів - двері. Вони якісні та герметичні і навіть мають датчики руху, але відчиняються назовні і на деяких зупинках, що пристосовані до низькопідлогових вагонів, є нюанси. Втім, ані обрізати, ані підпилювати дверей не будуть. Це остаточно вирішили у "Львівелектротрансі" після консультацій із німцями.

"Шостий і третій маршрути вони повністю перекривають по 15 трамваїв з врахуванням того, що ми будемо постійно проводити щоденні огляди, профілактичні роботи. Цього буде достатньо", - розповів директор ЛКП "Львівелектротранс" Олег Береза. І додав, що має бути єдиний стандарт трамвайних зупинок.

У "Львівелектротрансі" пропонують зробити однаковою висоту платформ. Бо зараз вона коливаються від 25 до 36 сантиметрів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Готівки не треба: у трамваях і тролейбусах Львова з'явились термінали для оплати проїзду

Тільки через передні двері: у ще одній львівській маршрутці змінили правила входу

Фотофакт: мережу вразила гігантська черга на львівську маршрутку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах