Дивись схеми руху: львівські трамваї змінять маршрути

«Львівлелектротранс» змінить шість трамвайних маршрутів

«Львівлелектротранс» змінить шість трамвайних маршрутів

Транспорт та інфраструктура
21 листопада 2018 10:25

У Львові оприлюднали нову схему маршрутної трамвайної мережі. У "Львівелектротрансі" зазначили, що нова мережа забезпечить кращі сполучення між районами Львова та зменшить навантаження на центральну частину міста.

 "Сьогодні на Комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики презентували можливу зміну схеми руху львівських трамваїв, яка дасть змогу збільшити випуск до 100-110 трамваїв. Згідно із запропонованим варіантом чотири маршрути (№2, 3, 6, 8) залишаються без змін. Інші маршрути будуть дещо змінені. Це поки що пропонований варіант трамвайної мережі, який ми напрацювали разом з командою у "Львівелектротранс" після ретельного аналізу інтенсивності пасажиропотоків та щільності новозабудови міста", — розповів ZAXID.NET директор "Львівелектротранс" Олег Береза.

Дивись схеми руху: львівські трамваї змінять маршрути фото

Маршрути №1 та №9 курсують за практично однаковим маршрутом, сполучаючи центр Львова із залізничним вокзалом. Відтак, пропонується замість трамвая №10 на Личаків хочуть запустити трамвай №1. Таким чином вдасться відновити перший львівський маршрут "Личаків-Головний вокзал". Водночас трамвайним маршрутом №9 планують сполучити площу Двірцеву та Сихів. Кінцевою зупинкою для "дев’ятки" стане проспект Червоної Калини.

Дивись схеми руху: львівські трамваї змінять маршрути фото 1

Трамвайні маршрути №2 і №7 дублюються на ділянці від вулиці Пасічної до вулиці Бандери. Водночас трамвай №7 від вулиці Мечникова до вулиці Підвальної курсує аналогічно, що й трамваї №2 і №10.

Вирішити цю проблему пропонують змінивши схему руху для трамвайних маршрутів №7 та №10. Зокрема, трамвай №7 повинен курсувати з вулиці Татарбунарської до вулиці Пасічної (раніше кінцевою цього трамвая була Погулянка). А трамвай №10 — з Погулянки на площу Двірцеву. Трамвайний маршрут №2 залишиться без змін — вулиця Пасічна – вулиця Коновальця. Таким чином вдасться покращити транспортне сполучення і уникнути дублювання маршрутів, переконують у "Львівелектротранс".

Дивись схеми руху: львівські трамваї змінять маршрути фото 2

Маршрут трамвая №3 сьогодні фактично дублює половину маршруту трамвая №5. Також "трійка" дублюється від вулиці Замарстинівської до площі Франка із "четвіркою". Тому пропонують, щоб трамвай №5 курсував за маршрутом вулиця Миколайчука – вулиця Коновальця. У той час трамвай №4 почав би їздити від вулиці Замарстинівської до площі Двірцевої. Трамвай №3 й надалі курсуватиме від площі Соборної до Аквапарку.

Речник "Львівелектротранс" Іван Бондар повідомив, що наразі невідомо, коли внесуть зміни у діючі трамвайні маршрути.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відеофакт: "заєць-екстремал" їздить Львовом на трамваї

Всі на місці: 30 трамваїв з Берліна вже прибули до Львова

Їдь і насолоджуйся: трамвайні колії на Сихові обсадять платанами

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах