Схема: на перехресті Шевченка-Левандівська реорганізують рух

У Львові реорганізують рух на вулиці Шевченка та прилеглих - Левандівській та Залізничній

У Львові реорганізують рух на вулиці Шевченка та прилеглих - Левандівській та Залізничній

Транспорт та інфраструктура
31 сiчня 2019 09:30

У Львові під час реконструкції вулиці Шевченка планують реорганізувати рух та облаштувати квазі-кільце на прилеглих вулицях Левандівській та Залізничній. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Львова Андрій Білий.

Згідно з проектом реконструкції, планують влаштування квазі-кільця Шевченка – Левандівська – Залізнична зі світлофорним регулюванням. Воно має зменшити навантаження на вулицю та дати можливість додаткового виїзду на Городоцьку для мешканців Рясного та Левандівки. 

"Через вулицю Шевченка щодоби проходять близько 16 тисяч транспортних засобів, що перевозять 32 тисяч пасажирів громадського транспорту та 22 тисячі водіїв і пасажирів авто у обох напрямках", – зазначив Андрій Білий.

Схема транспортної розв’язки на перехресті вулиць Шевченка та Левандівської

Схема транспортної розв’язки на перехресті вулиць Шевченка та Левандівської

За його словами, найбільша концентрація транспорту спостерігається саме на перехресті вулиць Шевченка та Левандівської. Потоки транспорту в годину пік вже давно перевищують пропускну здатність цього вузла. 

У "Львівавтодорі" визначили детальні параметри однорівневої розв’язки на Шевченка – Левандівській. Зокрема, крім квазі-кільця, пропонують продовжити вулицю Залізничну до Шевченка, створити новий проїзд між Левандівською та Залізничною, облаштувати безпечну та доступну інфраструктуру для маломобільних людей та велосипедистів. Після реконструкції затримка автомобілів на перехресті має зменшитись на 62%, громадського транспорту – 96%, а довжина черги має зменшитись на 42%.

Як зміниться навантаження транспорту після реконструкції та облаштування квазі-кільця Шевченка – Левандівська – Залізнична

Як зміниться навантаження транспорту після реконструкції та облаштування квазі-кільця Шевченка – Левандівська – Залізнична

Така реконструкція відкриває можливість об’їзду центру при русі з Левандівки, та спрощує об’їзд центру через вулицю Єрошенка, що є фактично виконанням рішень Генерального плану.

Зокрема, цей проект забезпечить пріоритет та відсутність корків для громадського транспорту в напрямку від Рясне до центру, а також усуне затримку трамвая при русі в напрямку від центру автомобілями, які повертають на Левандівську.

Нагадаємо, цьогоріч у Львові проведуть масштабні роботи з капітального ремонту головних магістральних доріг. Зокрема, у Залізничному районі Львова розпочнуться масштабні роботи з ремонту вулиць. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Ремонт по-львівськи: асфальт зійшов разом зі снігом

Відремонтували: вулицю Просвіти відкривають для проїзду

За 28 мільйонів: біля Львова з'явилась нова транспортна розв'язка

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах