Жирують бабусі: у Львові запропонували ввести плату за проїзд пенсіонерів у маршрутках

У Львові зареєстрували петицію з пропозицію ввести плату за проїзд для пенсіонерів та інвалідів 3 групи.

У Львові зареєстрували петицію з пропозицію ввести плату за проїзд для пенсіонерів та інвалідів 3 групи.

Транспорт та інфраструктура
13 лютого 2019 12:59

У Львові пропонують ввести плату за проїзд у міських маршрутках для пенсіонерів та інших пільговиків – 2 гривні. В Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована відповідна пропозиція.

Авторка петиції Наталія Собко пропонує встановити тариф для проїзду у міських маршрутках для пільгових категорій (пасажирів пенсійного віку та інвалідів ІІІ групи). Натомість іншим пасажирам львів’янка пропонує знизити плату за проїзд до 5 гривень, вважаючи, що 7 гривень – забагато. 

Собко переконана, що рішення Львівської міської ради про безкоштовний проїзд для певних категорій львів’ян принесло багато незадоволення з боку пасажирів.

"Натомість, пенсіонери та інваліди ІІІ групи відчули на собі бурю негативних висловів і, часто-густо, просто ігнорування їх на зупинках з боку водіїв приватних маршруток. Дана пропозиція має зняти напруження і обурення пасажирів усіх категорій", – йдеться у тексті петиції.

Станом на 13 лютого петицію підписали 6 осіб з 500 необхідних.

Нагадаємо, що з 1 лютого проїзд в усіх автобусах Львова подорожчав до 7 гривень. Проте, пенсіонери та інваліди третьої групи можуть їздити у львівських маршрутках безкоштовно. Проїзд у нічних маршрутках Львова не змінювали. Львів'яни негативно сприйняли інформацію про подорожчання проїзду. У відповідь, навіть, розпочали флешмоб #ДайтеКвитокЧелендж. Окрім того, зареєстровано електронну петицію з вимогою негайного впровадження у Львові електронного квитка. У випадку невиконання пасажири погрожують маршруткам ігнором. Також зареєстрована петиція з пропозицією підняти тариф на проїзд у міських маршрутках ще на 1-2 гривні (до 8-9 гривень).

ДИВИСЬ ЩЕ:

Щоб не плакать, я сміявся: добірка курйозів у львівських маршрутках

Відеошок: львівська маршрутка курсує із діркою в підлозі

Вози повітря: у Львові всі пасажири вийшли з маршрутки через відмову водія везти пенсіонера

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах