Поцілував, попрощався, поїхав далі: площу Двірцеву закривають на масштабну реконструкцію

З 1 березня закриють проїзд приватного транспорту до вокзалу у Львові

З 1 березня закриють проїзд приватного транспорту до вокзалу у Львові

Транспорт та інфраструктура
21 лютого 2019 16:47

З п’ятниці, 1 березня, через реконструкцію площі Двірцевої у Львові закриють проїзд приватного транспорту до залізничного вокзалу. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Перший етап робіт по реконструкції Двірцевої площі розпочнеться вже з 1 березня 2019 року. Рекострукція території триватиме 2 роки – до 2020 року.

В рамках першого етапу проекту, з 1 березня, роботи проводитимуть на лівій частині і до центральної частини площі. Під час реконструкції перекриють дорожню частину і залишать лише один невеликий проїзд для громадського транспорту. Міські автобуси курсуватимуть за звичною схемою. Водіям приватних автівок до вокзалу під’їжджати не можна буде, проте виключення зроблять для таксі.

Другий етап робіт по реконструкції площі Двірцевої планують розпочати 1 квітня – тоді закриють частину, де розташований Автовокзал. А в рамках третього етапу, з 15 травня, трамваї не курсуватимуть до вокзалу, а розвертатимуться біля депо, що на вулиці Городоцька.

На площі Двірцевій у Львові з’явиться більше пішохідного простору.

На площі Двірцевій у Львові з’явиться більше пішохідного простору.

Проектом реконструкції Двірцевої площі передбачено облаштування окремих смуг руху для громадського та приватного транспортів. Вулицю Чернівецьку планують розділити на дві частини з допомогою широкої пішохідної алеї, а замість кільця облаштують сучасний фонтан.

Ліва частина площі Двірцевою буде спеціальною зоною для приватних авто. Також в межах проекту реконструкції планують облаштувати десятки майданчиків для швидкої висадки пасажирів – kiss&ride.

"Тут будуть спеціальні зупинки kiss&ride – поцілував, попрощався і поїхав далі. А якщо водію потрібно надовше залишити авто, то буде можливість заїхати на підземний паркінг", – пояснив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Візуалізація Львівської міськради.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Подорож у минуле: як виглядала площа Двірцева у Львові 100 років тому

Зазирни у майбутнє Львова: яким буде Замарстинівський парк після реконструкції

З метеостанцією і підсвіткою: біля львівської опери з’явиться сухий фонтан

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах