Дивись як: біля університету змінять правила руху

Біля Львівського університету змінять правила руху

Біля Львівського університету змінять правила руху

Транспорт та інфраструктура
11 квiтня 2019 11:43

Навпроти Львівського національного університету імені Івана Франка на вулиці Університетській облаштують ще одну смугу громадського транспорту. Вчора, 10 квітня, відповідне рішення прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Зараз на вулиці працює одна окрема смуга для громадського транспорту у напрямку від Січових Стрільців до вулиці Листопадового Чину та дві у протилежному. Однак, згідно з рішенням комісії у напрямку до Листопадового Чину з’явиться ще одна смуга, аби дати змогу роз’їхатися тролейбусам та автобусу №2а, який має у цьому місці кінцеву зупинку, повідомляє tvoemisto.tv.

На вулиці Університетській облаштують ще одну смугу громадського транспорту.

На вулиці Університетській облаштують ще одну смугу громадського транспорту.

"Зараз на вулиці діє одна виділена смуга та дві у зворотному напрямку. Одна з них – запаркована автомобілями, тож фактично тут можна проїхати лише двома смугами. Водночас коли приїжджає автобус №2а, а його графік відрізняється від графіків тролейбусів, то виникає ситуація, що тролейбуси або збираються за автобусом і висаджують пасажирів на перехресті, або об’їжджають по зустрічній і порушують ПДР", – розповів головний спеціаліст відділу паркування управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк.

Відтак, автобусну зупинку перенесуть ближче до університету, а тролейбусну – залишать без змін. Директор "Інституту просторового розвитку" Олег Шмід, який працює над проектом малого транспортного кільця, зазначив, що за планами на вулиці Університетській має бути дві смуги для руху автотранспорту проти годинникової стрілки. 

Рішення комісії буде чинним після того, як Галицька райадміністрація встановить нові знаки й до впровадження проекту малого транспортного кільця.  

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не нарвись на штраф: на одній із вулиць у Галицькому районі реорганізували рух

Вперше у Львові: на Личаківській знесуть багатоповерхівку

Фотофакт: у Львові закидали сміттям героя парковки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах