Прощавай, молодість: на Володимира Великого почали розбирати легендарний магазин "Океан"

На вулиці Володимира Великого у Львові почали розбирати легендарний магазин «Океан».

На вулиці Володимира Великого у Львові почали розбирати легендарний магазин «Океан».

Транспорт та інфраструктура
16 квiтня 2019 09:21

На вулиці Володимира Великого у Львові почали розбирати легендарний магазин "Океан". Козирок-хвилю, яка була "родзинкою" цієї будівлі вже думонтували. Містяни переживають, адже її обіцяли залишити.

Згідно із візуалізацією, яку надала компанія-проектант, в оновленій будівлі збережуть і мозаїку, і козирок-хвилю. Висотність будівлі збільшиться, але, згідно із містобудівними умовами і обмеженнями, вона не має перевищувати 20 метрів.

Рибний магазин

Рибний магазин "Океан" збудували у 1982 році.

Директор ТзОВ АІК "Креатив" Сергій Іванов-Костецький розповів "ВЗ", що старий козирок-хвиля був з гіпсокартону, тому його розібрали. У новому проекті він має бути несучим, тому його відновлять як будівельний елемент. Щодо мозаїки, то її обов’язково хочуть зберегти. Забудовник веде розмови із багатьма спеціалістами, вони постійно приїжджають на об’єкт і вивчають цю мозаїку.

Таким буде магазин

Таким буде магазин "Океан" після реконструкції


Трохи історії


Нагадаємо, рибний магазин "Океан" збудували у 1982 році. Архітекторами споруди є Василь Каменщик і Ярослав Мастило. На фасаді викладена "океанічна мозаїка" авторства відомого живописця Володимира Патика. У роки радянської "боротьби за виконання продовольчої програми" "Океан", хоч і був типовим радянським гастрономом, зі своїми функціями справлявся: тут завжди була жива риба, а морожена й поготів. До того ж всередині там був бар, що на ті роки у Львові ще було рідкістю.


"Океан" і "Океан Ельзи"


Є байка, що у легендарному магазині свого часу працювала продавчиня, в яку був закоханий фронтмент гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Звали дівчину Ельзою, тож назва гурту виникла зовсім не випадково. Щоправда, за другою версією ідея з назвою "Океан" з'явилася під час перегляду "Підводної одісеї команди Кусто". За третьою – Ельзою звали кішку Вакарчуків, яка любила рибу з "Океану".

ДИВИСЬ ЩЕ:

Фотошок: як виглядає львівська "кавалєрка" за 1600 гривень у місяць

Картки не приймають, спортом не пахне: що розповідають львів’яни про ТРЦ Spartak

Батьки в шоці: на Львівщині дитина знайшла 150 тисяч гривень і повернула власнику

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах