Адреси: де у Львові найчастіше присмоктуються заражені хворобою Лайма кліщі

З початку 2019 року у 17 львів'ян діагностували хворобу лайма.

З початку 2019 року у 17 львів'ян діагностували хворобу лайма.

Транспорт та інфраструктура
11 липня 2019 12:47

З початку року на Львівщині діагностували хворобу Лайма у 27 мешканців, серед яких четверо дітей. Серед 27 людей, в яких діагностували хворобу Лайма, найбільше львів’ян – 17, мешканців Золочівського району – 5, і по одному – у Бродівському, Перемишлянському, Пустомитівському, Стрийському районах і м. Трускавець, пише zaxid.net.

"Люди, в яких діагностували хворобу Лайма, кліщі найчастіше присмоктувалися у сихівському лісі, Брюховичах, у парках "Погулянка" і "Високий Замок". З 121 кліща, яких принесли в лабораторію на дослідження, кожний третій був інфікований", – розповіла завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш.

Додамо, що у львівських парках розпочати акарицидну обробку обіцяють у червні. Раніше цього зробити не могли через дощову погоду. Оброблятимуть усі зелені зони міста згідно з графіком.

Нагадаємо, хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Тож якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Ризик зараження на хворобу Лайма, як кажуть лікарі, залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менше ніж добу, ймовірність інфікування доволі мала, проте після третьої доби наближається до 100%.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Потягло на солоденьке: у Винниках закладуть перший суспільний виноградник

Страшно навіть вдень: львів'яни просять облаштувати парк на Стрийській

Смішно до сліз: підбірка найкумедніших фотожаб затопленого Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах