Поїдуть не всі: до львівського вокзалу запустять трамваї

Площу перед львівським вокзалом відкивають для трамваїв

Площу перед львівським вокзалом відкивають для трамваїв

Транспорт та інфраструктура
03 грудня 2019 10:33

До кінця першого зимового тижня до вокзалу планують запустити три трамвайні маршрути – №1, 4, 6. "Дев'ятка" курсуватиме до торгового центру "Скриня". Про це VG Львів повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

"Замінені всі мережі, каналізація, мережі зв’язку, газопроводи, покриття, встановлена контактна мережа, встановленні рейси, всі елементи благоустрою. Є зібрана електроланівська система управління від перегріву стрілок, в місті ще ніде такого не практикувалось, є система датчиків, які позиціонують положення вагонів, щоб не було сходжень", — повідомив інженер компанії "Онур" Віктор Онищук.

Зокрема, на площі Двірцевій облаштували 4 платформи для висадки пасажирів трамваїв та 7 платформ для автобусів і встановили 15 лавок та понад 50 дорожніх знаків. Територію будуть використовувати лише для громадського транспорту, автобусів міжнародних перевезень та пішоходів. Для приватних автомобілів збудують підземний паркінг.

"Сюди буде заходити п’ять автобусних маршрутів і три трамвайні маршрути, один трамвайний маршрут №9 хочемо залишити до "Скрині", щоб був такий конект. Бо досить багато маршрутів користуються цим напрямком до Скрині", — зазначив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Андрій Білий.

Вартість реконструкції становить понад 165 мільйонів гривень.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах