На Стрийській планують змінити організацію руху: схема

На вулиці Стрийській у Львові планують змінити організацію руху.

На вулиці Стрийській у Львові планують змінити організацію руху.

Транспорт та інфраструктура
19 грудня 2019 14:02

На вулиці Стрийській у Львові планують змінити організацію руху. Йдеться про ділянку біля біля майбутнього Lviv Tech City. Окрім реорганізації руху, тут планують додати ще один пішохідний перехід, який буде регулюватися світлофором. Про це Tvoemisto.tv розповів керівник відділу транспортного моделювання "Львівавтодору" Роман Зубачик.

"Ми зробили макромоделювання, яке показало, що коли новий офісний центр запрацює, то основне навантаження автомобілів піде на Стрийську, якою за добу проїжджатимуть ще плюс дві тисячі машин. Також трафік зросте й на вулиці Сахарова та Героїв Майдану", – розповів він.

За словами Зубачика, найбільше негативний вплив від додаткового трафіку, за словами Романа Зубачика, з’явиться саме на перехресті вулиць Стрийська – Сахарова, оскільки ця ділянка є "вузьким" місцем із всіх прилеглих вулиць.

Нині на Стрийській у напрямку до центру є дві смуги руху, одну з них використовують для повороту ліворуч на вул. Сахарова, а інша – для руху прямо. Водночас у зворотному напрямку (в сторону вул. Луганської) на цій частині вулиці Стрийської є три смуги руху. Тобто на "вході" до перехрестя є дві смуги, а на "виході" – три. Наявний світлофорний режим працює таким чином, що одну з трьох згаданих смуг на "виході" з перехрестя транспорт фактично не використовує. У результаті на цій ділянці, каже Роман Зубачик, виникають регулярні затори, зокрема в ранковий піковий період.

Цей недолік виявили під час транспортного моделювання, тож для покращення руху в цій ділянці пропонують просте й дешеве рішення – змінити дорожню розмітку на перехресті: на "вході" до перехрестя має бути три смуги руху, а на "виході" – дві смуги. Такі зміни дадуть змогу рухатись двома смугами в напрямку центру та однією – для повороту ліворуч на Сахарова.

На вулиці Стрийській у Львові планують змінити організацію руху.

На вулиці Стрийській у Львові планують змінити організацію руху.

Крім цього, планують змінити й режим світлофорного регулювання, оскільки на Стрийській спостерігається періодичний рух транспорту – зранку масовий рух до центру, а ввечері навпаки. 

"Режим світлофорного регулювання передбачає одночасний рух транспорту по вул. Стрийській в напрямку центру та поворот ліворуч на вул. Сахарова з більшою тривалістю зеленого сигналу в ранковий пік і з меншою тривалістю – у зворотному напрямку (від центру). У вечірній пік усе працює навпаки: більша тривалість зеленого сигналу для транспорту, який їде від центру і менша тривалість, для тих, що їде до центру", – додав Роман Зубачик.

Ближче до колишнього Монументу слави пропонують облаштувати додатковий регульований пішохідний перехід із острівцем безпеки. Таким чином на вулиці з’явиться й додатковий вхід у Стрийський парк.

"Зі Стрийської на цьому перехресті можна буде повернути ліворуч на територію Lviv Tech City. Причому повернути можна в момент руху пішоходів через перехід безконфліктно між ними", – каже фахівець.

Також цей світлофор скоординують зі світлофором на перехресті вулиць Стрийська – Сахарова, що дозволить водіям проїхати обидва без зупинки.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах