Час настав: виконком розгляне питання підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті Львова

Цього тижня планують винести на розгляд виконкому коригування тарифу на проїзд в електротранспорті Львова.

Цього тижня планують винести на розгляд виконкому коригування тарифу на проїзд в електротранспорті Львова.

Транспорт та інфраструктура
23 грудня 2019 09:15

Цього тижня планують винести на розгляд виконкому коригування тарифу на проїзд в електротранспорті Львова. Про це VG Львів повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

"Електротранспорт Львова якісно змінюється. Зі свого боку місто дофінансовує роботу ЛКП "Львівелектротранс", а закупівля нових тролейбусів і трамваїв, реконструкція депо і контактної мережі здійснюється за кошти європейських банків. Європейські інституції вимагають, щоб тариф на проїзд був економічно обґрунтованим. ЛКП "Львівелектротранс" пройшов усі необхідні процедури для проведення коригування тарифу до 6 гривень. Проїзд для пільговиків залишається безкоштовним", — йдеться у повідомленні. 

Як розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий, щоб відкоригувати тариф на проїзд в електротранспорті, вже пройдено усі необхідні процедури — громадські слухання, перевірку тарифу економічним департаментом, департаментом житлово-комунального господарства, антимонопольним комітетом. "Тому на наступний тиждень ми можемо виходити з пропозицією на коригування тарифу на проїзд в електротранспорті. Мова йде про те, щоб відкоригувати тариф з 5 гривень до 6 гривень. Ми також хочемо зменшити навантаження на водія, тому пропонуватимемо, щоб вартість квитка у водія становила 7 гривень", — розповів Білий, додавши, що у зимовий період місячний абонемент залишається за ціною 160 гривень.

За словами Андрія Білого, особи пільгових категорій їздитимуть у львівських трамваях і тролейбусах безкоштовно. 

Нагадаємо, що у Львові також планують підвищити вартість проїзду у міських маршрутках.  1 лютого 2019 року проїзд в усіх автобусах Львова подорожчав з 5 до 7 гривень. Проте, пенсіонери та інваліди третьої групи можуть їздити у львівських маршрутках безкоштовно. Проїзд у нічних маршрутках Львова з 12 квітня підняли до 14 гривень. Львів'яни негативно сприйняли інформацію про подорожчання проїзду. У відповідь, навіть, розпочали флешмоб #ДайтеКвитокЧелендж. Окрім того, зареєстровано електронну петицію з вимогою негайного впровадження у Львові електронного квитка. Також була зареєстрована петиція з пропозицією підняти тариф на проїзд у міських маршрутках ще на 1-2 гривні (до 8-9 гривень).

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах