Час розплати: львів'яни вимагають скасувати безкоштовний проїзд для школярів

Львів'яни вимагають скасувати безкоштовний проїзд для школярів.

Львів'яни вимагають скасувати безкоштовний проїзд для школярів.

Транспорт та інфраструктура
17 сiчня 2020 16:44

Львів'яни вимагають скасувати безкоштовний проїзд для школярів у громадському транспорті. Відповідну петицію зареєстрував Данило Березюк. Півтора десятка містян вже підтримали ініціативу.

Автор петиції вважає безкоштовний проїзд львівських учні безпідставним.

"Чому пасажири, які не мають пільг і яким регулярно піднімають вартість проїзду, повинні оплачувати поїздки дітей на екскурсії, коли вчителі не замовляють окремі автобуси, чи в торгові центрі? Деякі люди почнуть закликати скасувати безкоштовний проїзд для пенсіонерів, які теж часто зловживають цим правом, однак пенсіонери, на відміну від школярів, все життя працювали й сплачували податки і держава має хоч трохи полегшити їхнє життя в старості", - йдеться у тексті петиції.

Березюк пропонує встановити 50% оплату за проїзд школярів у маршрутках у будні (окрім літніх канікул) та в електротранспорті (в будь-який час протягом всього календарного року).

Нагадаємо, у Львові планують підвищити вартість проїзду у міських маршрутках. Востаннє проїзд у львівських маршрутках дорожчав з 5 до 7 гривень 1 лютого 2019 року. Проїзд у нічних маршрутках з 12 квітня 2019 року підняли до 14 гривень. Львів'яни негативно сприйняли інформацію про подорожчання проїзду. У відповідь, навіть, розпочали флешмоб #ДайтеКвитокЧелендж

Ховай гроші: хто може безкоштовно їздити у львівських маршрутках у 2020 році

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах