Місто кохання: біля Оперного облаштовують «сухий» фонтан

Місто кохання: біля Оперного облаштовують «сухий» фонтан  фото

Місто кохання: біля Оперного облаштовують «сухий» фонтан фото

Транспорт та інфраструктура
02 квiтня 2020 11:11

На площі перед Оперним театром у Львові тривають роботи з облаштування «сухого» фонтану. Проєкт реконструкції фонтану та площі розробили київські архітектори. Автори: Іван Юнаков, Андрій Карпов, Ярослав Катрич, Максим Астрейко, Володимир Томіленко.

Якою після реконструкції буде території площі перед Оперним театром VG Львів розповіли у Львівській міськраді.

«Велика кількість посаджених дерев і чагарників візуально відмежує площу від галасливих доріг і вітру, дозволить комфортно провести вільний час. З'являться також безкоштовний wi-fi з онлайн бібліотекою, інформаційні бокси, будуть встановлені велопарковки», — йдеться у повідомленні Львівської міськради.

На площі перед Оперним театром тривають роботи з облаштування «сухого» фонтану. На площі перед Оперним театром тривають роботи з облаштування «сухого» фонтану.

Обрис площі — силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру. Струни виконані азбукою Морзе з RGB LED підсвічуванням і читаються, як «Місце можливостей. Відкритий для світу. Львів — місто кохання. Місто вільних людей».

Велика кількість посаджених дерев і чагарників візуально відмежує площу від галасливих доріг і вітру.Велика кількість посаджених дерев і чагарників візуально відмежує площу від галасливих доріг і вітру.

Міні-метеостанція, розроблена інженерами, буде регулювати напір і висоту струменя фонтану залежно від погоди і сили вітру. Синхронізація фонтану з оперним театром дозволить насолодитися виставою не тільки всередині театру, а й ззовні. Фонтан стане частиною сценічної опери, завдяки тому, що струмені води з форсунок паралельно «заграють» як еквалайзери. У темний час доби фонтан буде підсвічуватися RGB LED підсвічуванням малого споживання. У гранітному мощенні, виконаному в двох кольорах: сірому і темно-сірому, також будуть встановлені лінійні LED підсвічування, які будуть висвітлювати площу в темний час доби.

Місто кохання: біля Оперного облаштовують «сухий» фонтан  фото 1Місто кохання: біля Оперного облаштовують «сухий» фонтан фото 1

Нагадаємо, Державна архітектурно-будівельна інспекція України не погодила реконструкцію Фабрики повидла у Львові. Йдеться про облаштування на вулиці Богдана Хмельницького, 124 культурно-мистецького центру "Арт-центр Фабрика повидла".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах