50 злотих за 500 метрів: тарифи на перетин кордону шокували українців

50 злотих за 500 метрів: тарифи на перетин кордону шокували українців  фото

50 злотих за 500 метрів: тарифи на перетин кордону шокували українців фото

Транспорт та інфраструктура
27 квiтня 2020 10:57

На українсько-польському кордоні організували платні автобусні перевезення для тих, хто не може перетнути кордон автомобілем. Попри те, що і президент, і уряд запевняли, що зроблять все для безперешкодного повернення громадян України, за перевезення на 500 метрів  приватна компанія збирає з кожного пасажира по 50 злотих (понад 320 гривень за курсом НБУ). Нині це єдиний спосіб для українців повернутися додому.

«До кордону приїхав машиною і, як і усі інші, хотів перейти пішки. Перед польською стороною збиралась черга, коли назбиралось близько 25 чоловік, приїхав автобус на українській реєстрації, сказали, що перевезуть на українську сторону, але за 50 злотих. Водії чекали ще близько двох годин, поки буде цілий автобус. В кінці нас порахували і в автобусі було 80 осіб (були і стоячі місця)», – повідомив фотограф із Червонограда Богдан Шарко, зазначивши, що водії відмовилися давати квиток за проїзд.

50 злотих за 500 метрів: тарифи на перетин кордону шокували українців. Фото Богдана Шарка.50 злотих за 500 метрів: тарифи на перетин кордону шокували українців. Фото Богдана Шарка.

За словами Шарка, автобуси перевозять людей через нейтральну смугу до найближчої АЗС, де стоїть поліція з лікарями, а також інші автобуси, які після проведення медиками тестів на коронавірус розвозять людей далі.

Як пише ZAXID.NET, у такий спосіб щодня через кордон перевозять близько 500 людей, тобто перевізник отримує близько 160 тисяч гривень за день роботи.

Прикордонники Західного регіонального управління ДПСУ стверджують, що роботу автобусів, на прохання Держприкордонслужби, організовувала Львівська облдержадміністрація. Проте, в останній цю інформацію заперечують.

Нагадаємо, у МЗС планують до 12 травня повернути додому ще 9 тисяч українців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах