Лайфхаки від патрульних: як захистити авто від спеки

Лайфхаки від патрульних: як захистити авто від спеки. Фото: auto.ria.com.

Лайфхаки від патрульних: як захистити авто від спеки. Фото: auto.ria.com.

Транспорт та інфраструктура
24 червня 2021 17:24

Львівські патрульні розповіли, як правильно захищати транспортні засоби влітку від палючого сонця. За словами копів, найпростіше уберегти автомобіль від перегрівання  – завжди залишити його у тіні.

Якщо такої можливості немає, то є кілька лайфхаків. Їх поліцейські розповіли, зважаючи на власний досвід. 

Купіть шторку

Прикрийте приладову панель та передню частину автомобіля від сонячних променів – використати можна світловідбиваючу шторку, яку можна розташувати під вітровим склом. За можливості закривайте також заднє та бокове скло.

Чохол-накидка не завадить

Для захисту всього кузова варто використовувати чохол-накидку. Він збереже не тільки салон, але і лакофарбове покриття авто. Тканина повинна бути світла і за можливості така, що дихає.

Спершу провітрювання, тоді кондиціонер

Якщо автомобіль перегрівся, то перш ніж включити кондиціонер, варто провітрити салон – так удасться уникнути різкого перепаду температури.

Перевіряйте двигун

Перегрів найчастіше свідчить про недостатній рівень охолоджувальної рідини або про її низьку якість. Тому в першу чергу потрібно заглянути в розширювальний бачок, за необхідності долити рідину.

Заховайте аптечку і запальничку

Під час паркування на спеці забирайте з салону і багажника вразливі речі – аптечку, пластикові іграшки, запальнички, аерозольні балончики, продукти і газовану воду.

Зменшіть тиск у камерах

Не забувайте, що під сонцем нагрівається не лише салон, але і шини. Нагріту гуму, яка стикається з плавким асфальтом, може просто розірвати гаряче повітря всередині коліс. Тому влітку необхідно зменшувати тиск у камерах і регулярно його перевіряти.

Нагадаємо, на Львівщині виявили ексклюзивні "Жигулі" 1984 року. Знайшли ВАЗ-2106 в ідеальному стані і з мінімальним пробігом в місті Стрий.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах