Всіма кольорами веселки: у Львові можуть заборонити фарбувати фасади

Всіма кольорами веселки: у Львові можуть заборонити фарбувати фасади. Фото: Unsplash (умовне).

Всіма кольорами веселки: у Львові можуть заборонити фарбувати фасади. Фото: Unsplash (умовне).

Транспорт та інфраструктура
17 липня 2020 14:25

Львів’яни вимагають заборонити змінювати фасади на перших поверхах будинків. Особливо – старовинних. Відповідну петицію зареєстрував львів’янин Остап Кравчук. Півтора десятка містян уже підтримали її. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами Кравчука, на перших поверхах історичних будівель Львова часто відкривають заклади торгівлі, роблячи жахливий ремонт, який і близько не вписується не те, що в "історичне середовище", але й в естетичні уявлення. Це малювання частин фасадів в довільні кольори, обкладання дешевою плиткою, домуровування сходів на вулицю.

Всіма кольорами веселки: у Львові можуть заборонити фарбувати фасади. Фото: Остап Кравчук.Всіма кольорами веселки: у Львові можуть заборонити фарбувати фасади. Фото: Остап Кравчук.

«Таких випадків неймовірно багато у Львові, тому зрозуміло, що на практиці це ніяк не регулюється. Мета петиції - організувати на рівні міста наступні речі: створити контроль за самовільними ремонтами комерційних поверхів, притягати до відповідальності порушників; визначити дозволені кольори та відтінки малювання фасадів на кожному будинку, або встановити механізм для визначення кольорів; визначити дозволені матеріали облицювання фасадів будинків (хоча б історичних), впровадити механізми для цього; регулювати виступи даних фасадів, та інші архітектурні норми», - йдеться у тексті петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням. До кінця збору підписів залишилося 50 днів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах