Замість танка – вуличний кінотеатр: Покровська площа кардинально зміниться

Замість танка – вуличний кінотеатр: Покровська площа кардинально зміниться. Фото: Громадський бюджет Львова.

Замість танка – вуличний кінотеатр: Покровська площа кардинально зміниться. Фото: Громадський бюджет Львова.

Транспорт та інфраструктура
27 липня 2020 10:54

На «Покровській площі» у Львові на місці, де колись стояв танк, облаштують громадський простір з вуличним кінотеатром, спортивним майданчиком і соціальним кафе. Йдеться про чималу територію біля храму Покрови Пресвятої Богородиці, що на Личаківській. Проєкт «Покровська площа», що передбачав облаштування території біля церкви, переміг на конкурсі на Громадський бюджет 2020. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«У радянські часи на місці Церкви Покрови стояв танк. Танка немає, але танкодром трішки залишився, тому ми хочемо спільно з громадою зробити хороший громадський простір, аби люди, які живуть в навколишніх будинках, чи люди, які приходять до церкви, могли вийти та посидіти тут, отримавши насолоду від естетики. Тут навіть під час Літургії люди можуть бути на вулиці. Така опція для церкви тут має бути передбачена», –  зазначив Андрій Садовий.

За його словами, у приміщеннях, які церква зараз не використовує, хочуть створити соціальне кафе. А саму церкву та дзвіницю – підсвітити. Також у планах – стадіон та спортивний зал. Тому проєкт «Покровська площа» буде розширений, місто його дофінансує.

Замість танка – вуличний кінотеатр: Покровська площа кардинально зміниться. Фото: Львівська міськрада. Замість танка – вуличний кінотеатр: Покровська площа кардинально зміниться. Фото: Львівська міськрада.

Зазначимо, що загальна площа проектування — 1 552 метрів квадратних. Передбачається, що територія «Покровської площі» буде засіяна травою, оновлена зеленими насадженнями і квітниками, облаштована прогулянковою доріжкою, смітниками, лавками та вуличними меблями.

Нагадаємо, у Львові розробили проєктну пропозицію багатофункціонального спортивного комплексу з облаштуванням стадіону «Торпедо», що на вулиці Золота, 40А. Мерія планує зробити стадіон «Торпедо» сучасною базою для тренувань з легкої атлетики. Пропозиція передбачає облаштування легкоатлетичної бази, що відповідатиме вимогам та критеріям різних видів спорту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах