Водію, зачини вікно: названо найбрудніші львівські перехрестя

Названо найбрудніші львівські перехрестя. Фото: unsplash.com (умовне)

Названо найбрудніші львівські перехрестя. Фото: unsplash.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
28 липня 2020 10:55

У Львові назвали найбрудніші перехрестя. Так, у квітні, травні та червні у місті провели заміри концентрації забруднюючих речовин на найбільших перехрестях. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Про це пише Твоє місто з посиланням на управління екології Львівської міськради.  

Загалом пересувна лабораторія у Львові перевірила 30 перехресть на вміст вуглецю оксиду, азоту оксиду та діоксиду й ангідриду сірчистого.

Найбруднішими, де концентрація цих речових перевищувала норму чи не вдвічі, виявились перехрестя Стрийська – Сахарова з показником вуглецю 10,27 при нормі 5, Сяйво – Широка (8,26) та Личаківська – Пасічна (8,05).

Незначні перевищення також зафіксували на перехрестях Виговського – Кульпарківська, Зелена – Вашингтона, Стрийська – Наукова, Коперника – Сахарова – Нечуй-Левицького, Городоцька – Залізнична.

А найчистішими, де зафіксували значно нижчі за норму показники, є перехрестя Шевченка – Левандівська, Хмельницького – Опришківська, де нині ведуть реконструкцію вулиць і  транспорт фактично не їздить, а також центральні Свободи – Беринди, Свободи – Міцкевича, Листопадового Чину – Університетська й Франка – Левицького – Князя Романа.

На інших перехрестях показники або перевищують норму в межах похибки, або ж становлять менше неї.

Нагадаємо, 28 липня у Львова перекриють дорогу на вулиці Левандівській. Йдеться про ділянку від вулиці Сяйво до Повітряної.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах