Поїдуть усі: Львів купить 10 низькопідлогових трамваїв

Львів купить 10 низькопідлогових трамваїв. Фото: Вікіпедія.

Львів купить 10 низькопідлогових трамваїв. Фото: Вікіпедія.

Транспорт та інфраструктура
02 вересня 2020 15:34

Львів отримає 10 нових трамваїв. Європейський інвестиційний банк надасть Львову кредит у розмірі 12 мільйонів євро на закупівлю сучасних трамваїв. Місто додатково дофінансує 8,8 мільйонів євро. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як йдеться у повідомленні Львівської міськради, кредит є частиною проєкту "Міський громадський транспорт України", який підтримується ЄС та спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах.

Поїдуть усі: Львів купить 10 низькопідлогових трамваїв  фото 1Поїдуть усі: Львів купить 10 низькопідлогових трамваїв фото 1

Зазначимо, що кредитні кошти резервувалися на 20-метрові 3-секційні трамвайні вагони ще в 2016 році, проте після створення нової транспортної стратегії міста було вирішено закуповувати 29−33-метрові багатосекційні трамвайні вагони. Після проведення тендеру на вибір постачальника трамваїв переможцем визначено консорціум "Спільне українсько-німецьке підприємство ТОВ "Електронтранс" та ТОВ "ЕлектронМаш". Ці компанії мають поставити місту 10 низькопідлогових багатосекційних трамваїв, довжиною 30,2 метра. Широкі двері та низький рівень підлоги вагонів трамваїв дозволять прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо — пасажирів з дітьми та людей з інвалідністю.

Нагадаємо, опубліковано адреси пунктів, у яких можна придбати квитки та проїзні картки на проїзд у львівському електротранспорті. Це вигідніше, аніж купувати у водія.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах