Не викидай на смітник: на львівських вулицях з’являться фандомати

Не викидай на смітник: на львівських вулицях з’являться фандомати. Фото: sts.sumy.ua.

Не викидай на смітник: на львівських вулицях з’являться фандомати. Фото: sts.sumy.ua.

Транспорт та інфраструктура
07 вересня 2020 13:04

На львівських вулицях з'являться фандомати. Петицію про встановлення у Львові фандоматів підтримали депутати Львівської міськради. Невдовзі у  місті Лева з’являться місця, де можна буде залишити порожні пляшки, отримавши за це певні бонуси. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Встановити фандомати – автомати для прийому пластикових пляшок», - петицію під такою назвою зареєструвала Людмила Гришко 14 травня. Львів’янка переконана, європейському місту потрібні фандомати.

«Їхня назва походить від німецького слова «Pfand» – «застава». Розумний приймальний контейнер визначає вагу і об'єм тари, а сканер здатний розпізнавати 30000 штрих-кодів і дозволяє точно ідентифікувати об'єкт. Обладнаний системою «мікроклімат», автомат підтримує стабільну температуру і вологість для безперебійної роботи апарату», –  йдеться у тексті петиції.

За словами Гришко, схема роботи фандомату доволі проста: автомат отримує пластикову (або скляну чи металеву) пляшку через приймальне кругле вікно; сканує обсяг, вагу і матеріал тари; автомат відправляє пляшку в мішок зберігання; видає відповідну суму грошей за тару, знижку на придбання різних товарів тощо.

«Таким чином люди матимуть стимул сортувати сміття та обмінювати пляшки на гроші. Це дуже потрібна ініціатива, яка заохочує людей до розумного збору і використання пластику та покращення екологічного стану міста», – переконана авторка петиції.

Нагадаємо, львів’яни вимагають у міської влади відкрити громадські туалети. Переконані, під час пандемії – це конче необхідно. До того ж, комунальник набридло щодня вимивати і прибирати під’їзди від екскрементів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах