Не загубиш решту: в одному з львівських автобусів запровадять безготівкову оплату

В одному з львівських автобусів запровадять безготівкову оплату. Фото: Щоденний Львів

В одному з львівських автобусів запровадять безготівкову оплату. Фото: Щоденний Львів

Транспорт та інфраструктура
17 вересня 2020 14:11

На комунальних автобусах міста планують запровадити можливість безготівкої оплати за проїзд. На вихідних відповідне обладнання встановлять на автобусах маршруту № 3а, а вже з вівторка, 22 вересня, послугою зможуть скористатись пасажири. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, місто співпрацює з компаніями Easypay і Jetbeep щодо можливості запровадження електронної оплати за проїзд у комунальних автобусах.

Пристрій для оплати буде лише поруч з водієм, оскільки в автобусах немає контролерів і контролювати оплату може лише водій транспорту.

В одному з львівських автобусів запровадять безготівкову оплату. Фото: ЛМРВ одному з львівських автобусів запровадять безготівкову оплату. Фото: ЛМР

«Щоб оплатити в такий спосіб необхідно буде зайти через передні двері, приставити свій телефон з включеним bluetooth до давача, який буде біля водія, і здійснити оплату. Оплата буде здійснюватися автоматично, і, фактично, миттєво. Про здійснення оплати будуть інформувати відповідні світловий і звуковий сигнали. Вони будуть інформувати пасажира і водія одночасно. Також, якщо оплата не пройде, це теж буде повідомлятися відповідними сигналами", — розповідає Орест Олеськів.

За його словами, систему вже протестували на АТП № 1. Наразі її в тестовому режимі впровадять на автобусах маршруту № 3а, які курсують з пл. Різні і до «Кінг Кросу». Якщо ця система приживеться, то безготівковий спосіб оплати запровадять на всьому комунальному транспорті.

Нагадаємо, наступного місяця тролейбус №23 змінить свій маршрут. Із другої половини жовтня він курсуватиме на Хуторівку, а не до автовокзалу на Стрийській.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах