Є відповідь: коли запрацює сухий фонтан перед Оперним театром

Коли запрацює сухий фонтан перед Оперним театром. Фото: Олександр Мазуренко

Коли запрацює сухий фонтан перед Оперним театром. Фото: Олександр Мазуренко

Транспорт та інфраструктура
06 жовтня 2020 11:42

Львів'яни вже зачекались відкриття нового сухого фонтану біля Оперного театру, адже за проектом таке видовище зачарує кожного. Та чекати ще не довго, адже музичний фонтан обіцяють запустити зовсім скоро.

Як розповів мер Львова Андрій Садовий, до музичного фонтану біля Оперного театру мають привезти деяке устаткування з-за кордону, та через ситуацію з коронавірусом цей процес трошки затягнувся.  Попри те, до середини жовтня фонтан мали б запустити.

"Ми не ставили питання, що це треба було зробити до конкретного числа, адже цей рік пов'язаний із 120-річчям Львівської опери. Ми дуже хотіли, щоб перед театром був найкращий в Україні фонтан. Там буде лунати музика, яку можна буде поєднувати з операми в театрі, буде красиво литись вода, красиві лавочки та освітлення — все буде в гармонії. Львів'яни будуть обожнювати це місце і будуть там відпочивати", — сказав Андрій Садовий.

коли запрацює сухий фонтан перед Оперним театром. Фото: ЛМРколи запрацює сухий фонтан перед Оперним театром. Фото: ЛМР

До слова, новий сухий фонтан біля Оперного театру у Львові є подарунком місту від компанії SOCAR, яка повністю фінансує роботи. Приблизна вартість 1,5 мільйонів доларів.

Раніше VG Львів розповідав, що на площі перед Оперним театром вже змонтували новий сухий фонтан з кольоровою підсвіткою, та наразі його роботу ще тестують. Ввечері та в нічний час фонтан працюватиме з переливом кольорів. Завдяки  підсвітці струмінь води поступового змінюватиме колір. Також фонтан має кілька режимів. Переглянути відео роботи нового фонтану біля Оперного театру можна за посиланням.

Зазирни у майбутнє: опублікована візуалізація реконструйованої площі біля Оперного

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах