Дивись на мапу: у Львові побудують Середнє транспортне кільце

У Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками. Фото умовне: скріншот з влогу Андрія Білого

У Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками. Фото умовне: скріншот з влогу Андрія Білого

Транспорт та інфраструктура
15 жовтня 2020 15:43

У Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками та добудовою двох вулиць. У генеральному плані Львова передбачено, що ільшість магістралей будуть мати по чотири смуги руху. 

«Середнє транспортне кільце закладалось у генеральний план як магістралі безперервного руху. Тобто на них не мало бути світлофорів, мінімум поворотів і з’їздів, дворівневі розв’язки», – повідомив у влозі заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий..

За його словами, у комплексі з іншими рішеннями Середнє транспортне кільце може вирішити певні транспортні проблеми Львова, пише ZAXID.NET.

У Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками та добудовою двох вулиць. Мапа Андрія БілогоУ Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками та добудовою двох вулиць. Мапа Андрія Білого

Середнє кільце пролягатиме від вулиці Пасічної до Луганської, яку необхідно добудувати на ділянці від вулиці Стрийської до Городоцької.  Найближчим часом, зазначив Андрій Білий, на розгляд виконкому ЛМР виноситимуть питання про проектування будівництва частини вулиці Луганської. Її протяжність становитиме приблизно 4 км.

«Місця під дворівневі розв’язки на вул. Княгині Ольги, Кульпарківській, Любінській і навіть Городоцькій вже передбачені, тому там доцільно буде їх зробити. За генпланом на Городоцькій мали б бути дві розв’язки, якими з вул. Луганської можна було б плавно переїхати на вулицю Сяйво. Ця вулиця вже має чотири смуги», – сказав Андрій Білий.

Далі автомобілі мали б рухатись на вулицю Левандівську, яка має лише дві смуги. Втім, її можна розширити, якщо буде потреба. Потім рух спрямований на міст через залізницю у бік новозбудованого квазі-кільця та виїхати на вул. Єрошенка, далі – на Липинського.

У Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками та добудовою двох вулиць. Мапа Андрія БілогоУ Львові планують облаштувати Середнє транспортне кільце з розв’язками та добудовою двох вулиць. Мапа Андрія Білого

На кільці Єрошенка – Липинського також за генпланом передбачали дворівневу розв’язку. Від кільця транспорт мав би рухатись до просп. Чорновола вулицями Замарстинівською, Промиловою, Богдана Хмельницького, а на пересіченні з іншими вулицями, відповідно, генпланом передбачені розв’язки, а на вул. Хмельницького – трирівнева.

Щоб продовжити кільце необхідно збудувати 1,5 км нової вулиці, що б стала продовженням вул. Липинського та з’єднала вул. Хмельницького з Богданівською. Траєкторія майбутньої вулиці частково пролягає через територію ринку «Торпедо», що може спричинити певні труднощі.

Наступну ділянку кільця пропонують продовжити частково через вул. Тракт Глинянський, Личаківську та Пасічну, організувавши кільце чи квазі-кільце на Личаківській. Середнє кільце має замикатися на вул. Пасічній.

Після того, як виконком затвердить проектування добудови вулиць Луганської та Богданівської, у міськраді обіцяють прорахувати кошторис реалізації Середнього транспортного кільця.

«У Львові більшість транспортних маршрутів пролягають через центр, і всі потоки сходяться у центр. Якщо ми зробимо об’їзд, тоді зможемо зробити швидкий громадський транспорт у центрі. Тоді львів’яни обиратимуть, як їм краще їхати. Паралельно будемо розвивати пішохідні та велозв’язки. У комплексі ці проекти можуть спрацювати», – вважає Андрій Білий.

Нагадаємо, на Львівщині від села Терешів та Боберки збудують нову дорогу за 1 мільярд гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах