Було — стало: львівська кам'яниця Ядвіґи з Замойських змінилася до невпізнання

Львівська кам'яниця Ядвіґи з Замойських змінилася до невпізнання. Фото: Скріншот з карти

Львівська кам'яниця Ядвіґи з Замойських змінилася до невпізнання. Фото: Скріншот з карти

Транспорт та інфраструктура
16 жовтня 2020 10:49

Фасад львівської кам’яниці Ядвіґи з Замойських відреставрували за 3,4 мільйони гривень з міського бюджету. Тепер пам’ятка архітектури  на вулиці Стефаника, 11 у Львові змінилась до невпізнання. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища Львівської міськради, цей будинок спорудили  ще у 1873−1876 рр. за проектом архітектора Адольфа Куна для княгині Ядвіґи з Замойських, дружини Леона Сапіги, маршалка Галицького крайового сейму.

Було. Фото: ЛМРБуло. Фото: ЛМР

Стало. Фото: ЛМРСтало. Фото: ЛМР

«Це перша у Львові чиншова кам’яниця у стилі неоготики, а також найбільший багатоквартирний житловий будинок міста довоєнного часу. У цьому будинку розміщувалися редакції газет, товариств, різноманітні майстерні та бюро. У 1910 році будинок був у власності закладу Оссолінських, в будівлі розташовувались помешкання, адміністрація закладу, а з 1932 року — книгарня», - повідомили в управлінні охорони історичного середовища Львівської міськради.

Було. Фото: ЛМРБуло. Фото: ЛМР

Стало. Фото: ЛМРСтало. Фото: ЛМР

Замовником реставраційних робіт є управління охорони історичного середовища. У 2019 році фахівці опрацювали проектно-кошторисну документацію по ремонтно-реставраційним роботам будинку на суму 196 541, 03 грн. І вже цього року на замовлення управління розпочато роботи. Загальна вартість об'єкта (згідно з укладеним договором) становить 3 млн 372 тис грн.

Було. Фото: ЛМРБуло. Фото: ЛМР

Стало. Фото: ЛМРСтало. Фото: ЛМР

Нагадаємо, у понеділок, 19 жовтня, на вул. Стефаника, 11 відкриють Львівський муніципальний мистецький центр. Сучасний культурний простір об'єднує галерею із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторій, медіатеку та кав'ярню. З нагоди відкриття львів’ян запрошують на онлайн-екскурсію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах