Якою буде нова школа мистецтв на Личаківській і громадський простір біля неї: візуалізація

Якою буде нова школа мистецтв на Личаківській і громадський простір біля неї. Візуалізація: Львівська міськрада.

Якою буде нова школа мистецтв на Личаківській і громадський простір біля неї. Візуалізація: Львівська міськрада.

Транспорт та інфраструктура
02 листопада 2020 13:40

Стало відомо, якою буде нова школа мистецтв на Личаківській і громадський простір біля неї. На всеукраїнському архітектурному конкурсі обрали проект будівництва школи мистецтв на вул. Личаківській, 105 у Львові. Колектив львів’ян, що здобув перше місце, також отримає премію – 120 тисяч гривень.

Окрім мистецької школи, проект, що переміг у конкурсі, передбачає також будівництво концертної зали, стіни якої будуть прозорими.

«Проект переможець передбачає створення нової міської площі, де буде комфортно не лише для учнів та мешканців оточуючої забудови, а й для проведення фестивалів, перфоменсів, тощо. Загалом проектований простір забезпечить інклюзивний доступ для всіх охочих. Окрім цього, частина вуличних просторів буде закритою від опадів, що дозволить проводити заняття та міські події на вулиці. Наявна на території споруда буде пристосована під потреби медіатеки та мінікафе», – розповів головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Загалом на архітектурний конкурс було подано 27 проектів. 

Якою буде нова школа мистецтв на Личаківській і громадський простір біля неї: візуалізація фото 1Якою буде нова школа мистецтв на Личаківській і громадський простір біля неї: візуалізація фото 1

«Перемогла група архітекторів, які відзначились вже проектами багатьох визначних сучасних будівель та установ у Львові. Зокрема, йдеться про нові адміністративні будівлі заводу «Ензим», які вразили всіх своєю дуже коректною цікавою новою реконструкцією, а також нещодавно відкритий Муніципальний мистецький центр і Музей міста. Всі ці проекти належать архітекторам, які перемогли», – додав Коломєйцев.

Нагадаємо, на вул. Личаківській, 53 є музична школа № 4, яку планують перенести у цю нову будівлю. На школу № 4 є величезний попит – три дитини на місце. Загалом в школі навчається 420 дітей.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах