Зазирни в майбутнє: на площі Франка розпочнуть реконструкцію

У Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Фото: pexels.com

У Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Фото: pexels.com

Транспорт та інфраструктура
04 листопада 2020 11:49

У Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка, а також, ймовірно й вулиці Вітовського. Роботи планують розпочати наступного року. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомив Тvoemisto.tv керівник відділу транспортного планування та моделювання «Львівавтодор» Роман Зубачик, підприємство розробило проектні пропозиції, які будуть основою для робочого проекту реконструкції площі.

За його словами, вулиця стане зручнішою, на ній буде більше зупинок, вело смуга, а громадський транспорт «не конфліктуватиме» з приватним.

У Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Фото: Роман ЗубачикУ Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Фото: Роман Зубачик

 «За новим проектом пріоритет надається пішоходам і громадському транспорту. Площа трикутна, з двох сторін будуть виділені смуги для громадського транспорту в обох напрямках. Від Стрийського ринку до центру та до вул. Вітовського облаштують дві виділені смуги. З іншої сторони трикутника теж буде смуга громадського транспорту, але у сторону центру», – зазначив Роман Зубачик.

Зараз трамвай №9 чи №3, коли рухається в напрямку центру по вул. Вітовського, під час зупинки блокує рух вулицею. Після реконструкції, розповів Зубачик, трамвай буде рухатися по виділеній смузі, тому затримок транспорту, заторів має стати менше.

У Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Фото: Тvoemisto.tvУ Львові розпочнуть масштабну реконструкцію площі Івана Франка. Фото: Тvoemisto.tv

«На площі Франка багато простору, який не використовується. Пропонуємо додати смугу для громадського транспорту, але жодного сантиметра з тротуару ми не забиратимемо. Острівець площі Франка також не чіпаємо»,  – додав він.

Дорогу пропонують покривати і бруківкою, і асфальтом. Площу Франка пропрацьовували в комплексі із ділянкою від вулиці Сахарова. Згідно з проектом, на площі облаштують громадський простір.

Вартість робіт буде відома після того як виготовлять робочий проект.

Нагадаємо, коли відкриють вулицю Личаківську у Львові після капремонту.

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах