Болотяний парк, відкритий басейн, спорткомплекс: на Рясне 2 чекає велика трансформація

Болотяний парк, відкритий басейн, спорткомплекс: на Рясне 2 чекає велика трансформація.  Фото: unsplash.

Болотяний парк, відкритий басейн, спорткомплекс: на Рясне 2 чекає велика трансформація. Фото: unsplash.

Транспорт та інфраструктура
09 листопада 2020 16:06

Громадська організація «Інститут Просвіти» зібрала цікаві факти про майбутню трансформацію мікрорайону Рясне 2 у Львові. У найближчі 5−10 років тут і має з’явитися відкритий басейн, Болотяний парк, соціальний центр на зразок Центру Шептицького УКУ, пішохідна алея, дитсадок, новий корпус школи, центр соціальних послуг.

Детальний план території, тобто містобудівну документацію, яка офіційно визначила планування та розвиток мікрорайону, вже розроблено.

Громадська організація «Інститут Просвіти» зібрала цікаві факти про майбутню трансформацію мікрорайону Рясне 2 у Львові.Громадська організація «Інститут Просвіти» зібрала цікаві факти про майбутню трансформацію мікрорайону Рясне 2 у Львові.

«Основна ідея трансформації Рясне 2 — відійти від ідеї спального мікрорайону та створити місто якісного життя. Аби в мікрорайоні було все необхідне і для роботи, і для комфортного відпочинку, комунікації та зручного сполучення. Ми напрацювали стратегічний план, який буде не лише економічним, а навіть більше просторовим та архітектурним», — наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нова школа

У найближчі 5−7 років у Рясне 2 місто має збудувати новий корпус школи № 100 з харчоблоком і спортивним залом. А неподалік — і муніципальний дитсадок на 300 місць. У департаменті містобудування вже готують усю потрібну технічну документацію, щоб провести архітектурний конкурс на найкращий проєкт дитячого садка у Рясне 2.

У найближчі 5−7 років у Рясне 2 місто має збудувати новий корпус школи № 100 з харчоблоком і спортивним залом.У найближчі 5−7 років у Рясне 2 місто має збудувати новий корпус школи № 100 з харчоблоком і спортивним залом.

Відкритий басейн

Найближчим часом у Рясне 2 місто запланувало грандіозне будівництво відкритого басейну, який має стати особливим місцем у мікрорайоні. Збудують відкритий басейн позаду школи № 100, де нині є занедбана, проте дуже велика територія. Саме там буде спортивне ядро мікрорайону із різними майданчиками та відкритим басейном. Сам басейн функціонуватиме на термонасосах, а отже, матиме економну систему підігріву.

Це буде місце корисного і цікавого відпочинку не лише для учнів школи. У літній час відкритий басейн зможуть відвідувати всі охочі. Для цього тут передбачено окрему роздягальню, не пов’язану зі школою, парковку, зручну пішохідну зону та великі просторі галявини.

Найближчим часом у Рясне 2 місто запланувало грандіозне будівництво відкритого басейну.Найближчим часом у Рясне 2 місто запланувало грандіозне будівництво відкритого басейну.

«Центр Шептицького» для Рясне 2

Основним об'єктом, епіцентром, до якого сходитимуться всі громадські простори району має стати безбар'єрна, окрема простора будівля на 1600 квадратних метрів із найбільш виразним громадським простором. Такий собі Центр Шептицького для Рясне 2. Тут надаватимуть послуги літнім людям, буде великий спортивний комплекс, офіс для соціально важливих функцій та центр надання адмінпослуг. Окрім того, тут можна буде навчитися комп’ютерної грамотності, пограти в шахи чи просто цікаво провести вільний з друзями.

Біля входу у парк, де кінцева зупинка громадського транспорту, буде цілий комплекс із громадським центром, квітковим магазином, кафе, відпочинковим блоком для водіїв та громадський туалет.

Пішохідна алея з громадськими просторами

На вулиці Величковського між будинками № 30 а, 32 а та будинком № 16 облаштують, вуличними меблями, зокрема скейтпарком для підлітків, спортивними майданчиками. Та з'єднають алею зі стадіоном і центром мікрорайону. Алея буде суто пішохідна, проте з можливістю заїзду пожежного авто.

Болотяний парк

Згідно із детальним планом території, болотяну місцину, яка є у Рясне 2, перетворять на нову рекреаційну зону — лінійний Болотяний парк. Прокладуть дерев’яні настили. А вздовж так званої дерев’яної доріжки можна буде облаштувати скульптурний міні-парк, дитячі майданчики тощо. З одного боку, це збереже унікальну екосистему парку, з іншого — надасть всім охочим доступ до озера й лісу. Та, що важливо, — можливість потрапити через парк до Рясне-1 за 5-10 хвилин.

Читайте всі новини у нашому каналі Tеlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах