Стало відомо, яким буде пункт пропуску Нижановичі-Мальховіце

Стало відомо, яким буде пункт пропуску Нижановичі-Мальховіце. Фото: Львівська ОДА.

Стало відомо, яким буде пункт пропуску Нижановичі-Мальховіце. Фото: Львівська ОДА.

Транспорт та інфраструктура
26 листопада 2020 12:58

У Польщі розповіли, яким буде пункт пропуску Нижановичі-Мальховіце. Форум розвитку Перемишля опублікував відповідну схему. Для будівництва автомобільного пункту пропуску через кордон Мальховіце-Нижановичі обрали компанію PROKOM Construction.

Автомобільний пункт пропуску збудують разом із супутньою інфраструктурою та внутрішніми спорудами.

Як йдеться у повідомленні, будівля реєстрації автобусів із зонами контролю, накрита дахом, буде на виїзді та в’їзді. Будівлі поглибленого огляду з польського та українських боків матимуть два навіси. Окрім того, буде п'ять кабін прикордонного контролю у напрямку виїзду та в’їзду. Також заплановано збудувати:  будівлю TAX FREE; ️громадські туалети з невеликими комерційними приміщеннями; будівлю центру обслуговування пункту пропуску з технічним приміщенням; споруду для загонів із службовими собаками. Також збудують ️склад небезпечних матеріалів.

Вся забудова пункту пропуску буде одно-двоповерховою. Окрім будинків, тут облаштують вагові приміщення, резервуари для зберігання рідин, службову автостоянку, технічну інфраструктуру.

План майбутнього пункту пропуску Мальховіце-Нижанковичі (фото Forum Rozwoju Przemyśla)План майбутнього пункту пропуску Мальховіце-Нижанковичі (фото Forum Rozwoju Przemyśla)

Нині на Львівщині є шість автомобільних пунктів пропуску на кордоні із Польщею, один піший та чотири залізничні.

Нагадаємо, у мережу виклали відео, зняте у 1992 році на пункті пропуску Гребенне – Рава-Руська. Як видно з кадрів 26-літньої давності тоді все було зовсім інакше. І мова не лише про моду і зачіски, але й інфраструктуру. Особливо, з польського боку. Роздовбана дорога, болото, колючий дріт, шлагбаум, який прикордоннику то і діло доводиться відкривати-закривати руками. Єдине, що не змінилося – обов’язковий "набір туриста". От, тільки якщо раніше везли по дві пляшки горілки, то тепер дозволяється лише одну. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах